Online kupovina praktična, ali ne zaboravite na dostavu i montažu

Sezona promjene guma u punom je jeku, pa će se barem jedan dio vozača odlučiti za nabavku novih zimskih setova. Stoga smo odlučili provjeriti kakvo je stanje na tržištu po pitanju njihovih cijena, isplati li se još uvijek ići preko granice te, općenito, je li se što bitnoga promijenilo po tom pitanju.

Za početak, kupac koji se pokuša informirati na danas uobičajen način, preko interneta, primijetit će da sve veći broj prodavača svoje usluge sada nudi online, putem webshopa. U praksi to znači da se za računalom više ne treba samo informirati nego i obaviti cijeli posao.

Što se cijena tiče, možda i zbog navedene sve jače konkurencije, njihova usporedba ostavlja dojam općenito sve manjih razlika. Barem ako je riječ o nekima od tradicionalno najpopularnijih modela na našem tržištu, poput Save Eskimo, Bridgestoneovog Blizzaka, Michelina Alpin… Sve navedeno vrijedi za sve četiri provjerene dimenzije (175/65R14, 185/65 R15, 205/55 R16, 225/45 R17), s tim da su razlike, naravno veće kod većih dimenzija.

Mogućnost za uštedu stoga je pametnije tražiti u akcijama i posebnim ponudama kojima pribjegavaju praktički svi distributeri. Vulkal, između ostaloga, daje 50 posto popusta na montažu za gume Kleber i BF Goodrich i bonove za gorivo pri kupnju četiri Michelinke, a Molydon na svojim stranicama reklamira 25 posto popusta i besplatnu dostavu.

Ulja direkt vam, pak, uz određene uvjete nudi zgodnu mogućnost slanja mobilnog vulkanizera na kućnu adresu na području Zagreba, pa na montažu nije potrebno dolaziti u njihov servis. No, kao i kod dostave, i montaže, dobro pripazite na moguće dodatne troškove odnosno – čitajte i “mala slova”.

Ponuda Lašiča u Brežicama tako ima dosta modela po nešto jeftinijim cijenama nego u Hrvatskoj (u koju i dostavlja) i pritom reklamira besplatnu montažu, no centriranje se kod njih naplaćuje 5 eura, piše portal Autoklub.hr.

Osim etabliranih brendova, ove je godine primjetna nikad veća ponuda jeftinih brendova, ali kod njih je teško očekivati veću prodaju budući da njihove karakteristike predstavljaju veću nepoznanicu čak i od njihova imena. A ono je često vrlo egzotično, poput Linglonga, Mitsutoma, Vee-Rubbera…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije