Opel zatvorio tvornicu

Ako se nečime ponose Nijemci onda je to njihova automobilska industrija. No jedan njihov brand kvari tu sliku i to ne svojom krivicom. Otkako je u rukama General Motorsa Opel baš i ne stoji najbolje, a ovog tjedna ostao je i bez jednog od svojih osnovnih kotačića na domaćem tlu.

GM je shodno najavama pokrenuo postupak zatvaranja Opelove tvornice u Bochumu koja ondje djeluje od 1960. godine…

Kada ste čuli da je u njemačkoj zatvorena neka tvornica automobila? Ako nemate više od 50. godina onda to niste ni mogli doživjeti jer se tvornice automobila u Njemačkoj nisu zatvarale od kraja Drugog svjetskog rata.

Da se Nijemce pita tako bi i ostalo, no uvijek je tu netko drugi tko tako ne misli. Tako je General Motors odlučio zatvoriti Opelovo postrojenje u Bochumu koje ondje djeluje više od 50. godina i na račun njega sanirati financijske probleme koje Opel vuče već godinama.

U jednom trenutku Opelova tvornica u Bochumu zapošljavala je oko 22.000 radnika i bila jedan od pokretača njemačkog gospodarstva. U ovom trenu ona više ne postoji a na mjestu gdje je djelovao Opelwerk Bochum ostaje samo odjel s rezervnim dijelovima i 300 radnika koji će se brinuti o njegovu funkcioniranju.

Ostatak zaposlenika koji su dobili otkaz na ime otpremnina dobit će 600 milijuna kuna što im je vjerojatno mala utjeha u cijeloj priči. Proizvodnja Zafire koja se ondje sklapala pak seli se u Rüsselsheim koji uz Eisenach i Kaiserlautern ostaju Opelova uporišta, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije