Apsurdi: S prvim snijegom stižu i problemi, sve zbog novih pravila!

Snijeg je pred vratima, a s njim i problemi. No vozačima bi pravu glavobolju mogla zadati nova pravila koje je odobrilo Ministarstvo prometa. Po njemu – ralice neće na ceste ako na njima ne bude 15 centimetara snijega. Do sada su izlazile i čistile ceste ako je palo samo 5 centimetara snijega – i bilo je kaosa, piše portal Dnevnik.hr.

“Petnaest centimetara je nekakva visina za koju se pretpostavlja da vozači uz adekvatnu zimsku opremu i prilagođenu brzinu uvjetima na cesti mogu voziti”, kaže Zdenko Majzec iz Županijske uprave za ceste. One koji najviše koriste prometnice, vozače, ionako se ništa ne pita. Osim što neće na ceste, ralice noću mogu mirovati. 24-satna prohodnost mora biti jedino na autocestama i brzim cestama.

“Kod intenzivnog snježenja, zapuha i ledene kiše niste uopće dužni osigurati prohodnost, to znači da će cesta biti zatvorena”, kaže Majzec.

Zagrebačke ceste neće se pridržavati pravilnika

Da kolapsa u glavom gradu neće biti poručuju u zagrebačkim cestama – pravilnika se neće pridržavati.

“Sigurnost naših građana ne smije biti ugrožena pri dostupnosti svim institucijama, kad to govorim mislim na našu djecu koja trebaju u školu, ljudi kod doktora ili bilo koju drugu instituciju”, poručuje Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta.

Nezadovoljnih će uvijek biti, no u HAK-u ističu kako sigurnost mora biti na prvom mjestu. “Ja vjerujem osobito na gradskim prometnicama kako u Zagrebu tako i u ostalom dijelu Hrvatske, da će se provođenje plana zimske službe i dalje odvijati kao i dosadašnjih godina”, rekla nam je Irena Čačić iz HAK-a.

Ne preostaje ništa drugo nego čekati prvi snijeg i vidjeti kad će ralice van.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije