Rekordna posjećenost ‘Brzih i žestokih’ na parkingu Lumini shopping centra

>> Rekordna posjećenost “Brzih i žestokih” na parkingu Lumini shopping centra

‘Brzi i žestoki’ su na parkingu Lumini shopping centra u subotu, 4. listopada okupili čak 75 natjecatelja, okorjelih auto tunera i zaljubljenika u umijeće pretvaranja običnih automobila u maštovite i oku atraktivne jurilice. Natjecatelji iz Varaždina, Čakovca, Zagreba, Siska, Krapine, Zaprešića, Murske Sobote, Ljubljane i Maribora odmjerili su snage u čak 24 tunerske discipline, živopisnih naziva poput ‘najbolji početnik’, ‘najbolji lak’, ‘najglasniji na cesti’, ‘najbolji interijer’, ‘najniži auto’ i mnoga druga umjetnička imena. Da auto tuning show nije rezerviran samo za muškarce, potvrdile su i tri dame koje su se natjecale u ‘lady tuning’ disciplini a pobjedu je odnijela Lidija Kirić, članica “Scorpion tuning kluba” iz Maribora.

No, najveći šampion susreta, najatraktivniji, najneobičniji, nekima možda i ‘najčudniji’, svakako je Renault Megane Borisa Šemea koji je udoban obiteljski auto pretvorio u ‘paukovu jazbinu’ dostojnu titule ‘best of show’.

Osim pehara i titule najboljih na dosad najvećem održanom auto tuning show-u u ovom dijelu Hrvatske, Lumini shopping centar najbolje je natjecatelje počastio i nagradnim novčanim fondom u iznosu od 4.000 kuna. U kolikoj mjeri je fizički i psihički iscrpan i naporan hobi tuniranja automobila, posjetitelji su mogli iz prve ruke saznati u nagradnoj igri vidanja matica, a najspretnije je nagradila CRODUX benzinska postaja te stimulirala PAN piva, službeni napitak i partner manifestacije.

I dok su se natjecatelji borili za titule i nagrade, posjetitelji ‘Brzih i žestokih’ mogli su uživati u nesvakidašnjim prizorima stunt akrobatskog show-a Dejana Špoljara čiji je vrhunski performans na granici nemogućeg, mnoge ostavio bez daha. Teško je nabrojati sve vratolomne Dejanove pothvate ali vrijedi spomenuti nekoliko od mnogih poput vožnje na zadnjem kotaču u društvu zaručnice Mateje, vožnje na prednjem kotaču, vožnje bez korištenja ruku, na stoječki, na ležečki i u društvu. No, ako znamo da je Dejan vlasnik Guinessovog rekorda u vožnji na zadnjem kotaču bez korištenja ruku, tada ne čudi široki opus njegove izvedbe.


A da tuning nije od jučer, pokazali su nam predstavnici oldtimer kluba ‘Varaždin’, izložbom 15 antologijskih primjeraka auto industrije od kojih neki datiraju još od vremena prve Jugoslavije. Lumini centar ovom prigodom nije zaboravio ni one koji vole suvremene automobile, pa je i Auto kuća Zubak posjetiteljima predstavila najbolje iz svoje flote.

Kako bi show bio potpun, začinile su ga Jagoda i Pia koje su najsretnijim natjecateljima temeljito oprale automobile. Naravno, daleko najatraktivnija točka showa – ‘seksi car wash’ apsolutno je zaplijenio sve muške poglede, a škljocanju fotoaparata nije bilo kraja. Maštovit i ni najmanje čedan performans točka je na kraju po kojoj će mnogi ovaj susret pamtiti još dugo vremena, a neće nedostajati ni prepričavanja detalja među brojnim posjetiteljima.

Lumini shopping centar ovim je događajem još jednom potvrdio status vodećeg centra shoppinga i zabave u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Nova događanja, susreti, druženja, jednom riječju, nova iskustva, slijede uskoro, stoga redovito pratite novosti na www.lumini.hr.

Preporučeno
Najnovije