Zvijezda Top Geara Jeremy Clarkson pod istragom

Možete li zamisliti da vam najveći frajer iz najpopularnije TV emisije o automobilima “Top Gear” pokuca na vrata i pita vas želite li kupiti lutku medvjedića Paddingtona? Upravo je posao trgovačkog putnika koji prodaje slavne plišane medvjediće bio prvi posao Jeremyja Clarksona čiji je TV show izazvao oktansko ludilo diljem svijeta.

Ta će ludnica u Hrvatskoj vrhunac doživjeti 3. srpnja, kada u Arenu Zagreb stiže show Top Gear Live, nastao prema istoimenoj emisiji, a u sklopu koje nam stiže najjača postava: Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May i tajanstveni vozač The Stig!


Vozni park od 16 automobila

Ulaznice za ovaj megaspektakl užurbano se prodaju, a dok “nabrijani” hrvatski fanovi iščekuju njegov dolazak, šef “Top Geara” Jeremy Clarkson nalazi se pod istragom. Naime, na BBC-ju provode istragu zbog navodno prevelikih plaća svojih najpopularnijih voditelja, među kojima je i Clarkson, koji samo za vođenje “Top Geara” godišnje zaradi više od devet milijuna kuna.

Knjigama koje piše, DVD-ovima i novinskim kolumnama zaradi dodatnih 15 milijuna kuna. S tolikim si primanjima ovaj 54-godišnji automobilski fanatik može priuštiti koje god vozilo želi. Dosad je posjedovao 16 automobila. Preko veze se uspio domoći jednog od samo nekoliko primjeraka Ford GT-a koji su bili uvezeni u Veliku Britaniju.

Automobil je čekao nekoliko godina i kupio ga je po znatno uvećanoj cijeni, no kada je na njemu počeo otkrivati brojne tehničke probleme, proglasio ga je najnepouzdanijim automobilom na svijetu. Najboljim je pak prozvao Škodu Yeti, dok je sportski Alfa Romeo Breru opisao kao “Cameron Diaz na kotačima”.

Bez dlake je na jeziku i uživa privlačiti pozornost kontroverznim izjavama. Hyundai ga je optužio za rasizam kada je za radnike na njihovu štandu na Birmingham Motor Showu rekao da su pojeli psa i da je dizajner Hyundai XG-a vjerojatno pojeo španijela za ručak.

Ljude na BMW-ovu štandu je pak nazvao nacistima. Zločestoga dečka svijeta automobila kritizirao je i malezijski parlament nakon što je malezijski automobil Peroduu Kelisu nazvao najgorim na svijetu.

– Njegovo ime zvuči poput bolesti i sugerira da su ga u džungli napravili ljudi koji umjesto cipela nose lišće – izjavio je Jeremy, čiju kritičnost nisu izbjegli ni Greenpeace, SAD, vlade…

– Ekomentalisti su nusproizvod starih trgovačkih unionista i lezbijki iz Kampanje za nuklearno razoružavanje – obrušio se na Greenpeace, dok SAD posprdno naziva Sjedinjenim Državama Totalne Paranoje jer Amerikanac za sve treba tražiti dozvolu osim za – nošenje oružja. Clarkson je poklonik osobnih sloboda svakog čovjeka i protivi se regulativi vlada.

– Vlada bi trebala biti zadužena samo za postavljanje klupa u parku i to je to. Vladajući bi nas trebali pustiti na miru – smatra ovaj ekscentrični Britanac. I njegov ljubavni život punio je novinske stupce.

Paparazzi ga ulovili u preljubu

Dvaput se ženio. Iz 21-godišnjeg braka s Frances Cain, drugom suprugom, koja mu je bila menadžerica, ima troje djece. Darežljiva je Frances obožavanom suprugu za jedan Božić darovala Mercedes-Benz 600, a on joj je vratio tako što su ga paparazzi ulovili kako se ljubi s drugom ženom!

Na rubu skandala Jeremy se našao i kada je njegova prva supruga, Alexandra Hall, najavila da će novinarima ispričati da se njihova seksualna veza nastavila i nakon što se on drugi put oženio. Clarkson ju je spriječio u tome podignuvši privatnu zabranu protiv objavljivanja tih kontroverzi.

U Zagrebu u društvu ljepotica

Nakon petogodišnjeg putovanja po svijetu i nastupanja u najvećim svjetskim metropolama na čak četiri kontinenta, najpoznatiji automobilistički show uživo, temeljen na nagrađivanoj TV seriji “Top Gear” ovo ljeto dolazi u Zagreb.

Ljubitelje automobila i brzine očekuje vrhunska zabava uz spektakularne vratolomije, parade izvrsnih automobila i apsurdno modificirane automobile koji će se zabijati, razbijati i gorjeti, a sve je začinjeno poznatim britanskim humorom “Top Geara”.

A ondje gdje su dobri, brzi i skupi automobili uvijek ima i lijepih žena, pa će mnoštvo seksi ljepotica i u Zagrebu sudjelovati u vratolomijama i praviti društvo voditeljskom trojcu koji čine Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May.

Do danas je ovaj show održan ispred više od 1.8. milijuna fanova diljem svijeta, a impresivni brojevi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim: svake je godine potrebno 135 tegljača, tri broda, jedan transportni avion, 94 automobila te više od 150 kompleta guma da bi se ovaj spektakl koji oduzima dah održao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije