Završena obuka pripadnika Školskih prometnih jedinica

U ponedjeljak i utorak, 14. i 15. travnja od 9 do 11 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su obuku pripadnika Školskih prometnih jedinica koje će djelovati na području Međimurske županije.

Osposobljavanje iz područja pravila prometa, prometnih znakova i upravljanja prometom te pružanja pomoći sudionicima u prometu provedeno je u prostorijama Auto-kluba Čakovec, dok su praktične vježbe izvedene na poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Športskoj ulici u Čakovcu.

Ove je godine svoje učenike u obuku prijavilo 13 osnovnih škola iz Međimurske županije i to: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Domašinec, OŠ Orehovica, OŠ “I.G.Kovačića” Sv. Juraj na Bregu, OŠ “Dr. Ivana Novaka” Macinec, OŠ Hodošan, OŠ Selnica, OŠ “Vinka Žganca” Vratišinec, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Štrigova i OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec.

Sveukupno je bilo uključeno 49 učenika s kojima su policijski službenici u dva dana ponovili prometna pravila i propise i izvježbali upravljanje prometom na pješačkim prijelazima kako bi što uspješnije upravljali prometnom na cestama, pružili pomoći sudionicima u prometu, te sudjelovali u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima.

Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije također se uključio u akciju i za djecu osigurao hranu i odore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije