Kako ukloniti ogrebotine na laku automobila?

Ako postoji nešto što vozač gotovo nikako ne može izbjeći, onda su to ogrebotine na vozilu. Bespomoćni smo po tom pitanju jer ne mora ih napraviti netko drugi, već smo često i sami krivi. Bilo kako bilo – ogrebotine su svakodnevica, piše Automotorisport.hr.

Međutim, ako nečega ima na policama automobilske opreme, onda su to sredstva za zaštitu laka i poliranje, voskovi, paste… Naime, takvi su artikli uvijek zanimljivija opcija od djelomičnog ili potpunog lakiranja vozila.

Jeftinija svakako jer tko neće najprije radije dati 70-ak kuna te pokušati premazom ukloniti ogrebotinu? Uvijek je to zanimljivije od lakirera koji traži od 500 do 7000 kuna i uzima auto na nekoliko dana. A pitanje je kako će napraviti posao…

Ako vjerujemo reklamama koje kažu da ogrebotina nestaje nakon samo nekoliko minuta, to se može izbjeći. No, možemo li vjerovati reklamama koje nas upoznaju s posebnim politurama, sredstvima koja imaju veću abrazivnu moć od klasičnih finih politura?

One tvrde da čak i duboke ogrebotine nestaju uz malo zanatske vještine. To je za auto motor i sport bio dovoljan razlog da krene u akciju. A akcija nije bila mala. Okupili smo velik broj politurnih sredstava, čak 12, ali i slobodne te stroge certificirane inspektore GTÜ-organizacije koja pazi da subjektivne ocjene ne zadiru u objektivne. Takvi inspektori testiranju daju neupitnu transparentnost i zaleđe.

Vjerujemo da sigurno na svom automobilu imate ogrebotine koje bi trebalo riješiti, a nikako vam nije u cilju da zbog toga lakirate pojedine dijelove.

Stoga predlažemo da u aktualnom broju magazina Auto motor i sport, koji se nalazi na svim kioscima, potražite test sredstava za uklanjanje ogrebotina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije