Dario iz Macinca ostvario san i kupio Opel GT

Dario C. iz Macinca toliko voli svoj oldtimer da je sliku auta nedavno tetovirao na rame. Opel GT je vrlo rijedak u Hrvatskoj i tek ih je dvadesetak.

U taj Opelov model koji se proizvodio između 1968. i 1973. Dario se zaljubio još 1994. godine kad ga je prvi put vidio. Ipak, san o vlastitom GT-u ispunio je tek nakon 12 godina.

Automobil je obnavljao pune tri godine. Sve osim lakiranja radio je isključivo sam. Posljednjih pet godina Dario se svojim oldtimerom vozi diljem Hrvatske, od Slavonije pa sve do Dubrovnika.

Sudjelovao je i na raznim susretima oldtimera te osvojio nekoliko nagrada. Automobil proizveden 1971. godine je i danas, 43 godine poslije, u besprijekornom stanju.

Četverocilindrični motor obujma 1.9 litara razvija 90 KS, što sportskom coupeu omogućava respektabilnu maksimalnu brzinu od 185 km/h. Ubrzanje do 100 km/h traje 11,5 sekundi, a auto troši oko 12 l/100 km.

Automobil koji je u vrijeme dok se prodavao stajao povoljnih 10.000 maraka danas je dosta rijedak i u Hrvatskoj ih ima samo dvadesetak. Dobro očuvani Opel GT danas bez problema može vrijediti i 100.000 kuna.

Opel je 2007. na tržište plasirao modernu izvedbu Opela GT, no taj model nije postigao ni približan uspjeh kao njegovi prethodnik, piše 24sata.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije