Kinezi kupili Peugeot

Lanjsku godinu Peugeot je zaključio s dubiozom od 17.6 milijardi kuna. Tko zna kako bi se taj trend nastavio ove godine da u igru nisu ušli kineski Dongfeng Motor i francuska vlada koji su postali vlasnici 14% Peugeota.

Taj udio u vlasništvu spomenute strane naime preuzele su od obitelji Peugeot i to za 12.1 milijardi kuna. Uz to dodatnih 11 milijardi kuna trebali bi namaknuti ostali Peugeotovi dioničari.

Peugeotova prodaja lani je pala za 2.4%. Uz to brand je u 2013. zabilježio gubitak od 17.6 milijardi kuna. To je još i dobro pogledam li isto razdoblje godinu ranije kada je financijska dubioza na kraju iznosila 38 milijardi kuna.

U spas Peugeotu pohitali su francuska vlada i kineski Dongfeng koji se uz kupovinu ovog branda veže već neko vrijeme. Ulaskom Kineza u igru obitelj Peugeot po prvi je puta u povijesti izgubila većinu koja joj je garantirala odlučivanje unutar ovog auto branda.

Dolaskom novog svježeg kapitala trebala bi se preokrenuti i sudbina Peugeota koji posljednjih godina grca u problemima. Pozitivan šok i gomila novog novca dobro bi trebali utjecati na Peugeot i PSA općenito, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije