Mazde zbunjuju uređaje za mjerenje brzine

Vlasnici novih Mazdi, konkretno Mazde CX-5 i Mazde 6, mogu se naći u neugodnoj situaciji jer njihovi laseri za automatsko kočenje u gradu znaju blokirati one policijske, za mjerenje brzine. Pa vi dokazujte da nemate jammer, piše Autoklub.hr.

Naime, neki su novi automobili nerijetko opremljeni nizom različitih sustava pomoći koji rade na principu odašiljanja laserskih i radarskih zraka ispred ili iza vozila, kao što su u ovom slučaju MRCC (Mazda Radar Cruise Control) odnosno radarski tempomat s regulacijom razmaka, DRSS (Distance Recognition Support System) odnosno prikaz razmaka u infracrvenom zaslonu, SBS (Smart Brake Support) odnosno asistent za automatsko kočenje, SCBS (Smart City Brake Support) asistent za automatsko kočenje u gradu.

Nakon što su im se korisnici njihovih vozila počeli obraćati za pomoć, u Mazdi Motor Croatia posumnjali su da rad nekog od ovih sustava može djelovati na rad nekih uređaja za mjerenje brzine. Sličnih je problema prema nekim iskustvima bilo i s Infiniti i Volvo modelima… Izašli smo na teren i na licu mjesta testirali nekoliko modela i policijske uređaje za mjerenje brzine…

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Auto kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije