Sajam u Detroitu: Mercedes predstavio novu C-klasu

Jedan od najvećih auto-salona na svijetu, onaj u Detroitu, otvorio je svoja vrata novinarima. Slijede predstavnici industrije, a za javnost će NAIAS biti otvoren od 18. do 26. siječnja, piše 24sata.hr.

Zasad smo vidjeli premijeru novog Mercedesa C-klase, koji je predstavio predsjednik Daimlera Dieter Zetsche. Riječ je o automobilu čije je najveće tržište upravo SAD, pa nije ni čudo da je Detroit odabrao za svjetsku premijeru.

– Nova C-klasa nudi najviše izbora u ovom segmentu. Riječ je o najindividualnijoj C-klasi, od izbora individualnih prednjih maski do širokog opsega učinkovitih motora – rekao je Zetsche. Naglasio je kako je masa 100 kg manja od prošlog modela zahvaljujući upotrebi lakših materijala.

GMC je otkrio Canyon, pickup srednje klase koji je, kako tvrde, najsposobniji i najsvestraniji u svom segmentu. Tijekom sljedećih nekoliko dana trebali bismo vidjeti niz zanimljivih noviteta, kao što su Honda Fit, Acura TLX, Mini JCW… VW je najavio koncept crossovera na bazi “Bube” Beetle Dune, a Nissan Sport Sedan.

U Detroitu će biti predstavljen i koncept crossovera Audi Allroad Shooting Brake, koji je Audi još početkom prosinca najavio crtežima, a jučer je objavio i prve fotografije. Riječ je o snažnom i učinkovitom hibridu s dva električna motora i standardnim dvolitrenim TFSI-jem od 292 konjske snage, ubrzanjem do 100 km/h za 4,6 sekunde i maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije