Koji automobili su kandidati za auto 2014. godine?

Žiri koji odlučuje o dodjeli titule auta godine objavio je 30 kandidata koji će se natjecati za tu prestižnu nagradu u 2014. godini. Panela sudaca sastoji se od 58 članova iz 22 europske zemlje, a broj sudaca iz određene zemlje uvjetovan je veličinom automobilskog tržišta u toj zemlji i njezinom utjecaju u auto industriji.

Prošlog ožujka Volkswagenov Golf 7 izabran je za auto godine 2013., a sada je došlo vrijeme da njegovu krunu naslijedi jedan od ovih kandidata:

BMW serije 4 Coupe, BMW i3, BMW X5, Citroen C4 Picasso, Ford EcoSport, Ford Kuga, Hyundai i10, Jaguar F-Type, Kia Carens, Range Rover Sport, Lexus IS, Maserati Ghibli, Mazda3, Mercedes-Benz S-klase, Mitsubishi Space Star, Nissan Note, Opel Cascada, Peugeot 2008, Peugeot 308, Porsche Cayman, Renault Captur, Renault Zoe, Seat Leon, Škoda Octavia, Subaru Forester, Suzuki SX4, Tesla Model S, Toyota Auris, Toyota Corolla, Toyota RAV4.

Među kandidate ušli su automobili koji su već u prodaji ili će se početi prodavati do kraja ove godine u barem pet europskih zemalja. Još jedan od uvjeta za kandidaturu bio je minimalna predviđena brojka od 5000 prodanih primjeraka godišnje. Sredinom prosinca bit će odabrano 7 kandidata koji će ući u posljednji krug, a pobjednik će biti proglašen 3. ožujka 2014., uoči otvaranja ženevskog auto salona, prenosi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije