Kolone na cestama prema moru, jaka bura ometa promet

Iznimno je gust promet na autocesti A1 a od naplate Lučko prema Karlovcu vozi se u koloni uz zastoje, izvijestio je oko 11 sati HAK. Gužve su i na zagrebačkoj obilaznici. Kolona iz smjera Jankomira prema Lučkom duga je 6 kilometara, a iz Buzina prema Lučkom 7 kilometara.

Pojačan je promet i na autocesti A2 Zagreb- Macelj u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na Krčkome mostu.

Gužve su i u Istri. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se dijelom se proteže na Istarski ipsilon duga je 4 km, a na tunelu Učka s Istarske strane u smjeru Rijeke, kolona vozila duga je 1 km.

Probleme u prometu na nekim dijelovima stvara i bura. U koloni dugoj 15 kilometara zbog bure i vrlo gustog prometa vozi se od čvora Zadar 2 prema čvoru Maslenica, a HAK vozačima preporučuje silazak na čvoru Zadar 2 državnom cestom D502 prema Smilčiću.

Zbog jake bure također su samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica kao i državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački te Paški most, a jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskoga do Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je HAK.

Pojačan je i promet osobnih vozila na graničnim prijelazima. Na ulazu u Hrvatsku: Metković( čeka se oko 1 sat), Pasjak (čeka se oko 2 sata), Rupa (čeka se oko 30 minuta), Klek i Krasovići (čeka se oko 20 minuta).

Na ulazu i izlazu iz Hrvatske čeka se na graničnim prijelazima: Bajakovo (2 km ulazak i izlazak), Kaštel (ulazak oko 40 min, izlazak 20 min), Macelj (ulazak oko 15 min) i Stara Gradiška.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije