Volkswagen Passat slavi četrdeseti rođendan

Brand iz Wolfsburga do danas je prodao više od 20 milijuna primjeraka svojeg modela Passat koji je prvi puta predstavio 1973. godine. Sedma generacija ovog modela i dalje se dobro prodaje na tržištu, no konkurencija poput nove Octavije i Mazde6 opako joj puše za vrat.

Na dolazak novog Volkswagen Passata još ćemo neko vrijeme pričekati. Do tada Nijemci će i dalje pokušati izvući maksimum iz modela koji je predstavljen 2010. godine. B7 model nije tako dobro prihvaćen kao njegovi prethodnici, no unatoč tome Volkswagen i dalje dobro zarađuje na njemu.

On je dakako samo sjena prvom Passatu koji je za Nijemce odradio Giorgetto Giugiaro prije četrdeset godina, a upravo je ta obljetnica razlog zašto uopće trenutno i pišemo o Passatu.

Njemački Volkswagen ove godine slavi četrdeseti rođendan svojeg Passata. Slavljenički model rođendan neće proslaviti dolaskom nove generacije, već će se još neko vrijeme na tržištu zadržati u poznatom obliku, piše Automotoportal.hr.

Volkswagen će se morati ozbiljno potruditi kako bi novi Passat dostojno naslijedio ovaj aktualni pogotovo sada kada je konkurencija ozbiljnija nego ikada. Mlaki dizajn kakav prati Volkswagenovu gamu u posljednje vrijeme teško da će ponovno impresionirati sve zahtjevnije kupce, pa bi to trebao biti jedan od najozbiljnijih zadataka koje Nijemci moraju riješiti prije dolaska novog Passata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije