Policajci “hvataju” svatove, u župama se raspituju za rasporede

Planirate li u svatove na području Vukovarsko-srijemske županije, obavezno uz darove mladencima ponesite i nešto novca za policijske kontrole. Naime, sve postaje na području PU dobili su naredbu načelnika Blaža Topalovića o pojačanim kontrolama svatovskih kolona.

– Ljudi se već sprdaju i akciju nazivaju “policijskim bankomatom”. Govore o njoj kao o još jednom načinu da se ljudima uzme novac. Zamišljeno je da policija kontrolira svatovske kolone i kažnjava osobe u prekršaju.

Policajci su s nevjericom primili zapovijed, ali kako svi gledamo da sačuvamo radna mjesta, poštujemo je. Svi znamo da u svatovskim kolona ima svega, ali mislim da ovo nije način – kazao nam je jedan policajac koji je želio ostati anoniman. Rekao je i da su se najprije morali raspitati po župnim uredima o rasporedima vjenčanja kako bi se na vrijeme mogli organizirati.

U zapovijedima koje je potpisao načelnik PU, izdanima 7. i 28. svibnja, nalaže se kontrola svatovskih kolona, provjera voze li pod utjecajem alkohola, kojom se brzinom kreću, ali i korištenje fotoaparata i videokamera za “bilježenje” mogućih počinitelja kako bi im kasnije bile dostavljene i pripadajuće prometne kazne.

Maja Barbarić iz odnosa s javnošću PU rekla je da je akcija uslijedila nakon niza nedopuštenih ponašanja u svatovskim kolonama. – Svi znamo što događa u tim kolonama, od prevelikih brzina do vožnje u pijanom stanju. Želimo to zaustaviti prije nego što se dogodi neka tragedija jer će tada biti kasno – kazala je Barbarić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije