Prometna policija preuzela 40 novih Hondi

Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno odjel prometne policije ovih se dana dobrano pojačao. Nakon što su “Kobre” dobile nove presretače Audi A4, prošli tjedan je pojačanje dobio i motociklistički ogranak ovog dijela MUP-a. Naime, prometni policajci na motociklima svoj će posao od danas obavljati na novim Hondama ST1300 Pan-European.

Ovi sportski toureri opremljeni su policijskom komunikacijskom opremom, svjetlosnim i zvučnim signalima, te bočnim koferima koji će policajcima služiti za spremanje svega onog što je potrebno za funkcioniranje jednog prometnog policajca na motociklu.

Sve one koji nisu upoznati s Hondinim sportskim tourerom Pan-European reći ćemo kako ga pokreće V4 agregat obujma 1.261 ccm. Taj DOHC motor spomenutom motociklu donosi 118 KS i 117 Nm okretnog momenta dostupnih do 8.000, odnosno 6.500 o/min. Ta snaga na stražnji se kotač prenosi preko kardana, a 321 kg težak motocikl zahvaljujući njoj poteže do maksimalnih 225 km/h

Uručeni motocikli dakako nisu i prve Honde u službi MUP-a Republike Hrvatske. U njihovim redovima već se nalazi Honda Gold Wing, jedan od najupečatljivijih putničkih dvokotača današnjice, prenosi Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije