Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
FOTO Sjajna vožnja: Vedran Delimar iz Čakovca treći na brdskoj utrci u Buzetu
Privatna arhiva

s novim VW Polom

FOTO Sjajna vožnja: Vedran Delimar iz Čakovca treći na brdskoj utrci u Buzetu

Ovo mu je drugo natjecanje na brdskim stazama ove godine, i drugi puta stao je na postolje

Protekli vikend bit će još jedan za pamćenje u višedesetljetnoj tradiciji najstarije, ali i najveće hrvatske automobilističke manifestacije na brdskim stazama. Buzetski dani kultna su utrka, stasala prvi puta 5. rujna 1982. godine i od tada u kontinuitetu se u ovom pitoresktnom istarskom gradiću okupljaju stotine najboljih europskih automobilista.

Vedran Delimar - Buzet Fotogalerija

Ovogodišnje izdanje „41. INA Buzetski dani 2022.“ obilježile su vremenske (ne)prilike, koje su nakon cjelodnevnog kišnog dana, iznimnom hladnoćom i vjetrom što je pratilo službene treninge, ipak u bodovnim vožnjama samu završnicu obasjanu suncem i idealnim prilikama za vrhunske vožnje još jednom svrstalo, uz vrhunski organizacijski tim Autokluba Buzet, u sam vrh europskih automobilističkih priredbi. I ove je godine upravo buzetskom utrkom okončano još jedno prvenstvo Starog kontinenta FIA European Hill Climb Championship, a trodnevna manifestacija oplemenjena je nastupom 198 vozača iz 15 zemalja, kojima se kao „predigra“ pridružilo još 25 promo vozača.

Na utrci u Buzetu, nastupio je i Vedran Delimar iz Čakovca, član Auto i Karting Kluba DS Racing Prelog, sa svojim novo složenim VW Polo-m R-WRC. Ovo mu je drugo natjecanje na brdskim stazama ove godine, i drugi puta stao je na postolje. Ovog puta kao treći u klasi 3B. Drugi u klasi bio je Goran Deak, AKK Fly With Kolman, sa VW Golf-om 7 TCR, dok je prvo mjesto u klasi odnio Martin Mustapić, Splitski Auto Klub, Seat Cupra TCR.

Evo kako je sve opisao Vedran Delimar:

- Na tehničkom pregledu u petak je ekipa Tehničara FIA-e provjeravala još detaljnije Performance Faktor i pregledala naš novo složeni Polo, te radi još nekih dodatnih prerada, prebacili su me dvije grupe i četiri klase više nego sam bio. Sad je klasa dosta jaka i fali mi konja za pobjediti na Brdu. Moramo sad preko zime poraditi na tome.

Sve u svemu odličan vikend. Biti dio priredbe gdje je prijavljeno 200 auta na utrci je nešto. Imali smo i jako nevrijeme sa petka na subotu i cijelu subotu kišne treninge. Sva sreća da je nedjelja bila suha i sunčana, da se zguštam u vožnji. Polo se vozi odlično, pojava je na stazi, čak sam si i skinuo svoj rekord staze za još sekundu i pol.

Hvala sponzorima i svima koji mi pomažu na bilo koji način oko autosporta, a najviše Hvala mom tati, Zvonku Delimaru! - poručio je.

Najnovije

Reci što misliš!