Međimurci uspješno krenuli u novu sezonu

Međimurci uspješno krenuli u novu sezonu

U nedjelju, 14. travnja 2013. godine održano je prvo natjecanje Sjeverne lige u ocjensko-spretnosnim vožnjama “OSV – Nagrada Dugog Sela”. Izvrsno su to napravili Dugoselci, a i broj sudionika je bio sjajan, 31 u konkurenciji prvenstva.

Obzirom da se pričalo o OSV-u kao “umrloj disciplini”, broj je to koji bi mogao i morao zadovoljiti sve ljubitelje ove bazne, tehničke discipline auto sporta. Vozilo je i tridesetak vozača u Otvorenom prvenstvu Dugog Sela. Nelicenciranih, ali i to je dobar put da dio takvih vozača krene put nekih klubova i registrira se kao “sportaš”.

Od naših domaćih licenciranih vozača nastupili su Vedran Delimar, Ivan Vadla i Nino Ćubić, a u otvorenom (nelicenciranom) natjecanju interes su pokazali Nino Vrbanec, Marko Žnidarić, Marko Kapeš i kolega iz Varaždina Miran Kolac iz AK Barok.

Borba je trajala do zadnjeg ispita a rezultati su pokazali da dečki nisu “izašli iz đira” kroz zimsku stanku. Ivan Vadla je svojim spretnim i brzim vožnjama bez grešaka zauzeo 1. mjesto (klase 2) te odlično 2. mjesto (ukupan poredak). Vedran Delimar bez obzira na sitne greške zauzeo je 3. mjesto (klase 2), dok je Nino Ćubić sa svojim “autobusom” zauzeo 3. mjesto (klase 3).

Dečki su svojem klubu AK Stubaki svojim plasmanima osigurali 2. mjesto u poretku klubova. Što se otvorenog natjecanja tiče, nije bilo klasa, ali su se naši “amateri” dobro držali. Obzirom da im je ovo bilo prvo natjecanje s vrlo jakom konkurencijom poput prvaka iz Srbije i BiH, zauzeli su neznatno slabije pozicije, ali se dobro zabavili te pokazali interes i hrabrost.

Rezultati Sjeverne lige – OSV (ukupan poredak):

1. ČIŽMEK Hrvoje (AMK Dugo Selo) – 3:16.11
1. VADLA Ivan (AK Stubaki)  – 3:17.37 (+1.26)
3. PALIJAN Marko (AK Dubrava) – 3:23.72 (+7.61)
4. VUKOJE Hrvoje (AK SB auto sport) – 3:28.36 (+12.25)
5. SREBAČIĆ Ivan (AK Sesvete) – 3:28.74 (+12.63)

Klasa I

1. ČIŽMEK Hrvoje (AMK Dugo Selo)
2. SREBAČIĆ Ivan (AK Sesvete)
3. ŠVALJEK Mario (AMK Dugo Selo)

Klasa II

1. VADLA Ivan (AK Stubaki)
2. VUKOJE Hrvoje (AK Dubrava)
3. DELIMAR Vedran (AK Stubaki)

Klasa III

1. PALIJAN Marko (AK Dubrava)
2. GAŠPAROVIĆ Ivan (AK Dubrava)
3. ĆUBIĆ Nino (AK Stubaki)

Zahvaljuju se sponzorima:

Lab1 d.o.o.

ARCHIMEDIA d.o.o.

Metis d.o.o. (Studio Ljepote)

Cedrus Forest d.o.o

Caffe bar “Lovac”, Nedelišće

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije