Volkswagen Golf 7: Svjetski automobil godine

Volkswagen Golf 7: Svjetski automobil godine

Samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskog automobila godine novi Golf sedme generacije okitio se titulom automobila godine i na svjetskoj razini. Ta mu je titula dodijeljena drugog dana salona automobila u New Yorku i godinu dana nakon što ju je ponio Volkswagenov mališan Up!, prenosi Automotoportal.hr.

Čini se kako je nedavno sužavanje liste kandidata za ovu titulu još malo olakšalo posao Volkswagen Golfu koji je u New Yorku proglašen Svjetskim automobilom godine 2013.. Kao ni na europskom izboru konkurencija nije imala šanse iako su je činili nimalo bezazleni kandidati poput Mercedesove A klase, Subarua BRZ/Toyote GT86 i Porsche Boxstera/Caymana.

Uz Volkswagen Golf VII priznanja su u New Yorku dodijeljena i Jaguaru, Porscheu i Tesli. Njihovi su automobili naime proglašeni najboljima na svijetu u kategoriji sportskih automobila, dizajna i ekologije.

Dok je Golf VII odnio titulu u općoj kategoriji Porsche Boxster/Cayman proglašeni su automobilom godine u kategoriji sportaša. Ekološki najprihvatljivijim ili “zelenim automobilom” godine proglašena je Tesla Model S, dok je titula za najljepše dizajnirani automobil otišla u ruke Jaguara, odnosno njegova modela F-Type.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije