Krenula Formula 1: Raikkonen brži od Alonsa i Vettela!

Krenula Formula 1: Raikkonen brži od Alonsa i Vettela!

Finac Kimi Raikkonen u Lotusu pobjednik je prve utrke ove sezone u Formuli 1 VN Australije nakon što je danas na stazi u Albert Parku u Melbourneu iza sebe ostavio Španjolca Fernanda Alonsa u Ferarriju i Nijemca Sebastiana Vettela u Red Bullu koji je startao s “pole positiona”.

Räikkönen, koji je startao sa sedme pozicije, savršeno je odvozio utrku i samo je dva puta mijenjao gume, za razliku od Alonsa i Vettela koji su to napravili tri puta, piše Jutarnji.hr.

Za 33-godišnjeg Finca, svjetskog prvaka iz 2007. sa Ferrarijem, ovo je 20. pobjeda u karijeri, četiri mjeseca nakon zadnje ostvarene u Abu Dhabiju početkom studenog. Ovo je ujedno i druga pobjeda za momčad Lotus F1 Team otkako ju je otkupio Renault F1.

Iznenađenje utrke svakako je bio Nijemac Adrian Sutil (Force India), koji se vratio u Formulu nakon godine dana pauziranja i koji je vodio nekoliko krugova zahvaljujući strategiji s gumama koje su bile različite od guma koje su imali njegovi suparnici. Startao je kao 11. a utrku je na kraju završio na sedmom mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije