GALERIJA FOTOGRAFIJA: 83. Geneva Motor Show 2013.

GALERIJA FOTOGRAFIJA: 83. Geneva Motor Show 2013.

Središte cjelokupne svjetske automobilske industrije svake godine početkom ožujka je Ženeva. Od 7. do 17. ožujka održava se tradicionalan Ženevski autosalon po 83. put. Među rijetkim medijima iz Hrvatske AUTOstil je, tradicionalno, popratio ovu priredbu te smo na licu mjesta upoznali sve novitete te trendove automobilske industrije.

Ovogodišnji je Salon automobila u Ženevi naklonjen “zelenoj” orijentaciji. Nakon ekspanzije električnih automobila, nastavlja se trend smanjenja potrošnje, odnosno emisije CO2. Rezulati se postižu na brojne načine od smanjenja mase, hibrisnih pogona, pretvaranja CO2 u korisnu energiju…

Definitivno više ne postoji proizvođač automobila koji se ne ističe na taj način. Briga oko ekologije ove je godine sustigla i samog organizatora koji je na krov izložbeog prostora (Palexpo arena) postavio  solarno polje sa 15.000 solarnih panela koji pokrivaju površnu od 48.000 m2.

Po drugi je puta uoči samog otvaranja Salona održana cereminija dodijele titule Car of the Year, a pobjednik je ove godine VW Golf 7. generacije. Ove godine Salon bilježi oko 180 premijernih prikazivanja ukupno (svjetskih, europskih te nacionalnih).

83. Geneva Motor Show pretočen u brojke izgleda ovako: 260 izlagača iz 31 zemlje na više od 1000.000 prostornih metara predstavlja više od 700 brendova. Akreditirano je više od 10.000 novinara iz cijelog svijeta, a sve to zbrojeno stavlja Ženevu u položaj najznačnijie automobilske priredbe. Tijekom 11 dana trajanja salona očekuje se više od 700.000 posjetitelja. Prošle je godine Salon posjetilo 702.014 posjetitelja, od čega je čak 41% stranaca.


Evo još par praktičnih detalja za one koji namjeravaju osobno posjetiti ovu priredbu:

Salon je otvoren radnim danom od 10 do 20 sati, vikendom od 9 do 19 sati, cijena ulaznice je 16 CHF za odrasle (11 CHF za grupu veću od 20 ljudi), a za djecu od 6 do 16 godina i umirovljenike cijena je 9 CHF. Za one koji ulaze iza 16 sati cijena karte je 50% niža.

Galeriju fotografija sa ovogodišnjeg Salona pogledajte niže, a cjelokupni foto izvještaj možete vidjeti na portalu AUTOstil.info.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije