Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
SKUPI POPRAVCI Znate li koliko dugo traju LED svjetla na automobilima?
Pixabay.com/Ilustracija

Održavanje vozila

SKUPI POPRAVCI Znate li koliko dugo traju LED svjetla na automobilima?

Od proizvođača automobila se traži da koriste LED lampice koje će trajati duže te da omoguće mnogo jeftiniji popravak svjetala

Sve se više privikavamo na LED svjetla u automobilima. Kao glavna svjetla, ona su izvrsna i doista su odlična pomoć tijekom noćne vožnje. No, na sve više vozila, sva su svjetla izvedena u LED tehnologiji, a uče nas da je ona i trajna. No, koliko trajna? Proizvođači automobila naglašavaju da će svjetla trajati koliko i sam automobil.

Kako piše portal revijahak.hr, kolege iz njemačkog autokluba ADAC provele su istraživanje i zaključile su da je to preoptimistično, odnosno da LED svjetla u prosjeku traju oko 15 godina, što je u većini slučajeva manje od vremena eksploatacija automobila. U trenutku isteka posljednje registracije automobili u Njemačkoj su stari oko 18 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što to znači? LED sklopovi su dizajnirani tako da u većini slučajeva morate promijeniti cijelo svjetlo, što je iznimno skupo i u slučaju LED MATRIX prednjih svjetala trošak može biti oko 3000 eura. Tako trošak zamjene svjetala može biti veći od cijene automobila. Traži se od proizvođača automobila da koriste LED lampice koje će trajati duže te da omoguće mnogo jeftiniji popravak svjetala.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!