Vedran Delimar – uspješni automobilist iz Čakovca

Predstavljamo uspješnog automobilista Vedrana Delimara iz Čakovca, koji se bavi tim sportom sad već treću godinu. Sezona 2012. mu je bila vrlo uspješna. Natjecao se u sljedećim kategorijama: ocjenski spretnosne vožnje, autoslalom i brdske utrke. Na nivou prvenstva Hrvatske, te prvenstva regije sjever završio je sa impresivnim rezultatima.


Ocjensko spretnostna vožnja (OSV)

Sezona ocjensko Spretnosnih vožnji počela je utrkom u Slavonskom brodu 3. lipnja 2012. godine i bodovala se za prvenstvo regije Sjever. Nastupilo je više od 60 automobila iz Hvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Za regiju se prijavilo dvadesetak automobila. Utrka se vozi u centru grada, vrlo je interesantna i cjelokupni event posjeti više od 5000 gledatelja. Zbog nekih tehničkih problema, završio je na dobrom šestom mjestu generalno i treći u klasi 2.

7. srpnja 2012. godine održana je druga utrka sezone u Kumrovcu. Odlične vožnje dovele su ga do trećeg mjesta generalno i drugog mjesta u klasi 2. Tjedan dana kasnije utrka Prvenstva regije održavala se u Voćinu, nedaleko od Slatine. Tamo je osvojio treće mjesto generalno, te drugo mjesto klase 2.

Posljednja utrka sezone čekala se sve do 28. listopada 2012. godine Održana je u Dugom selu, u organizaciji AMK Dugo Selo. Taj dan je bio nešto lošiji za Delimara. Kiša je oslabila vidljivost i ispiti su bili jako komplicirani. Postigao je 8. mjesto generalno, ali i dobro treće mjesto u klasi 2.

6. prosinca 2012. godine u Zagrebu je održana svečana podjela priznanja regije za 2012. godinu. U generalnom poretku prvo mjesto osvojio je Antun Laušin, drugi je bio Marko Palijan, a na trećem Vedran Delimar. U Klasi 2 prvi je bio Marko Palijan, drugi Vedran Delimar, a treći Ivan Gašparović.

OSV za prvenstvo hrvatske sveo se na 3 bodovna natjecanja, održana u 2 zasebna eventa.
7. srpnja 2012. vozile su se 2 utrke u jednom danu, pod nazivom “Kumrovec 2u1 OSV“. Vozilo se 10 veoma zahtjevnih i kompliciranih ispita spretnosti sa puno različitih tehničkih elemenata.

U prvoj utrci Delimar je zauzeo treće mjesto generalnog poretka, te drugo mjesto klase 2. U drugoj utrci dana osvojio je četvrto mjesto generalno, te drugo mjesto u klasi 2. Također, u konkurenciji klubova, AK Stubaki (za koji vozi Vedran Delimar) osvojio je i 2 prva mjesta.

25. kolovoza 2012. godine u Rijeci, na parkiralištu zračne luke, neposredno kod Automotodroma Grobnik, održana je finalna utrka OSV-a za sezonu 2012. Odlučivalo se o ukupnom pobjedniku sezone. Delimar je odvezao odličnu utrku i završio na drugom mjestu generalnog poretka, te uzeo pobjedu u klasi 2 A i prvo mjesto u konkurenciji  klubova. Na kraju sezone, završio je drugi u klasi 2. i treći generalno sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani natjecatelj.

Brdske Utrke

1. rujna 2012. godine održana je brdska utrka u Stubičkim Toplicama. Vedranu je to druga utrka brda na kojoj je sudjelovao i već se na veliko vidi pomak. Poboljšao je svoje vrijeme prolaska za 20 sekundi, te odveo utrku sa vremenom 7:22:559.

Za regiju sjever završio je na četvrtom mjestu skupine 2 te četvrto mjesto klase A6 za Prvenstvo Hrvatske. Delimar se nada da će ove godine napredovati na brdu, s preradama auta, na kojima se intenzivno radi, a nada se da će biti bolje i s financijskog aspekta s obzirom da je u pregovorima  za novi sponzorski ugovor.

Autoslalom PH

Autoslalom sezonu otvorio je utrkom u Rijeci (Preluk) sa Polom u klasi 5 (sprint) i odvezao tu i još jednu utrku pod nazivom “Dani Dubrave” koja se održala u ljeto 2012. godine. Kasnije se u pola sezone prebacio natrag u klasu 8, pa su mu nedostajale te dvije utrke u klasi za treće mjesto.

Naposljetku je završio peti u klasi 8 (sport) u Novom Marofu. Vozilo se dva puta, dva vikenda zaredom. Na prvoj utrci zauzeo je četvrto, a tjedan dana kasnije i treće mjesto klase. “S obzirom da sam vozio samo 4 utrke, zadovoljan sam rezultatom. Nadam se sudjelovanju na više utrka u sezoni 2013.” – kaže Delimar.

Ostali eventi

Tijekom godine odlazio na još mnogo ostalih eventa diljem Hrvatske, što utrka, što prezentacija i tuning evenata. Promovirao je sport, sebe, sigurnost u prometu i osvajao dodatne nagrade. Na 10. VW Tuning Susretu u Karlovcu, gdje se natjecao u OSV vožnjama uzeo je svoju četvrtu uzastopnu pobjedu u tom natjecanju.

Završna svečana podjela priznanja i nagrada, za sezonu 2012, održana je 26. siječnja 2013. godine u hotelu Olympia u Vodicama.

Vedran Delimar se ujedno zahvaljuje i svojim sponzorima:
 
“Lab1” d.o.o. Čakovec
“BAT Prodajni centar” d.o.o. Čakovec
“AMC Glad” d.o.o. Čakovec
“Autohrvatska servis” d.o.o. Zagreb
“Velepromet” d.o.o. Puščine
“Novi-Net telekom” d.o.o. Čakovec
Caffe bar “Petica” Mala Subotica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije