Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
NOVA PRAVILA ZA VOZAČE KAMIONA  Ovo su novi propisi koje nalaže Europska unija
Pixabay.com/Ilustracija

Promet

NOVA PRAVILA ZA VOZAČE KAMIONA Ovo su novi propisi koje nalaže Europska unija

Vozači neće smjeti provesti regularni tjedni odmor u kabini vozila nego će im poslodavci morati omogućiti da ga provedu u odgovarajućim objektima

Europska unija odlučila je regulirati mnoga pravila vezna uz vozače kamiona i komercijalne prijevoznike. Nova pravila potvrdio je Europski parlament, a zemlje članice imat će 18 mjeseci da većinu mjera ugrade u svoje Pravilnike.

O čemu se radi? Vozači neće smjeti provesti regularni tjedni odmor (45 sati i više) u kabini vozila nego će im poslodavci morati omogućiti da ga provedu u odgovarajućim objektima. Vozačima će se morati omogućiti povratak kući nakon tri do četiri tjedna vožnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše portal revijahak.hr, pametni tahografi morat će bilježiti i prelaske granica. Tahografima će morati biti opremljena i laka komercijalna vozila (Iznad 2500 kilograma)

Što se tiče kabotaže – obavljanja poslova transporta u drugim državama – prijevoznicima će to i dalje biti omogućeno, ali će u državama u kojima su registrirani morati imati značajne poslovne aktivnosti. Tako se regulira pravednija konkurencija, odnosno sprečava se širenje kompanija koje su samo registrirane u nekoj državi, a posao obavljaju u drugim državama.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci