Renault u sljedeće tri godine gasi 7500 radnih mjesta

Svi europski brandovi pogođeni su financijskom krizom koja već neko vrijeme trese auto industriju. Neki od njih s njom se nose bolje, drugi ne, a u konačnici najviše nastradaju radnici koji zbog slabije prodaje automobila ostaju bez svojih radnih mjesta, piše Automotoportal.hr.

Do sada smo najviše slušali o Peugeotovim i Opelovim radnicima koji masovno ostaju bez posla, a njima se polako pridružuju i radnici Renaulta koji do 2016. u francuskoj planira otpustiti 7500 radnika.

Financijska kriza koju auto industriju trese posljednjih šest godina srezala je Renaultovu prodaju na razinu iz 1997. godine. Kako bi se konsolidirao i smanjio štetu koju trpi Renault će otpustiti ukupno 14% svojih zaposlenika na domaćem tlu. Ono što pored ovakve vijesti može tješiti Francuze jest najava da niti jedna Renautova tvornica u francuskoj neće ići na bubanj.

Renault je krajem 2011 godine zapošljavao oko 128.000 zaposlenika diljem svijeta. Ta brojka trenutno je naprosto neodrživa pa Francuz na sve načine pokušavaju smanjiti broj radne snage. Ako najavljeno rezanje radnih mjesta dobije dozvolu sindikata do 2016. godine broj Renaultovih zaposlenika u Francuskoj smanjit će se za spomenutih 7500 ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije