Ponavljate tehnički pregled? Evo nekoliko korisnih informacija

Članak 35. Pravilnika o tehničkim pregledima vozila propisuje pravo vlasnika vozila da ”Ako se na tehničkom pregledu utvrdi da je vozilo neispravno, a neispravnost se ne može odmah otkloniti u stanici za tehnički pregled, ponovljeni tehnički pregled može se obaviti u roku od deset radnih dana”.

Ako se u roku iz stavka 1. ovoga članka vozilo podvrgne ponovnom tehničkom pregledu, provjerava se ispravnost ranije utvrđenoga neispravnog uređaja ili opreme.

Iznimno, kod periodičnog tehničkog pregleda kočnica, kod ponovnog pregleda, provjeravaju se samo dijelovi, funkcije i efikasnost ranije utvrđenih neispravnih uređaja za kočenje.

Novost je i u tome da ako vozilo nije prošlo tehnički pregled zbog oštećenih ili korodiranih kočionih cjevovoda (tzv. kočionih “lajtunga”), na ponovnom tehničkom pregledu morate predočiti i račun automehaničarske radionice koja je izvršila zamjenu, odnosno popravak istih.

Ako se ranije utvrđeno neispravno vozilo ne podvrgne tehničkom pregledu u roku iz stavka 1. ovoga članka, na ponovnom tehničkom pregledu postupa se kao da vozilo nije bilo na tehničkom pregledu.

Često je dvojba kako se računaju spomenuti dani.

Zakon o općem upravnom postupku, člankom 81. propisuje da: ”Nedjelje, blagdani i neradni dani ne utječu na početak i tijek roka.

Kad zadnji dan roka pada u nedjelju, na blagdan ili u drugi dan kad javnopravno tijelo ne radi, rok istječe prvog sljedećeg radnog dana.”

To znači, da ako zadnji dan pada u subotu (najčešća je dvojba da li subota ulazi u taj rok), a STP subotom radi, isti se dan računa i u propisanih 10 radnih dana i ne prenosi se na ponedjeljak.

Također, ako tijekom tjedna STP ne radi zbog nekog drugog razloga (npr. nestanak električne energije, i dr.) isti dan se ne uračunava u propisanih 10 radnih dana.

Izvor: CVH.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije