Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
KRČKI MOST Ukida se naplata mostarine
Goran Kovačić/PIXSELL

Promet

KRČKI MOST Ukida se naplata mostarine

U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj

Bez obzira na to je li riječ o predizbornom potezu ili posljedici spajanja Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb (ARZ), ukidanje naknade za prelazak preko Krčkog mosta dobra je vijest za sve posjetitelje Krka, osobito za stotine tisuća turista koji svake godine posjete taj kvarnerski otok.

U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj. Vlada i ministar Oleg Butković, u čijoj je izbornoj jedinici Krčki most, bili su pod pritiskom da ukinu mostarinu nakon što su ukinuli naplatu prolaska kroz tunel Sveti Ilija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spajanje HAC-a i ARZ-a, kažu u Ministarstvu, jedini je model koji omogućuje ukidanje mostarine. Kreditori, naime, nisu dopuštali ARZ-u da to učini, a HAC pak gubitak prihoda od mostarine može lakše podnijeti. Godišnji prihodi od Krčkog mosta iznose oko 50 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!