Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
AC GROUP Brigom za vozilo poboljšajte rad motora i uštedite novac

NOVO U REGIJI

AC GROUP Brigom za vozilo poboljšajte rad motora i uštedite novac

Čišćenjem DPF / FAP (filtera krutih čestica čađe) te postupkom dekarbonizacije motora na vozilu dugoročno sprječavate probleme i poboljšavanje rada vašeg vozila.

Poduzeće AC GROUP prošle je godine otvorilo suvremeni auto-centar u Varaždinu, specijaliziran za popravak i održavanje svih osobnih i lakih teretnih motornih vozila. Ove godine predstavili su novitete u svojoj širokoj paleti usluga, koje su dosad bile nedostupne na tržištu regije Sjever.

AC GROUP trenutno je opremljen najsuvremenijim UREĐAJEM za čišćenje ispušnih sustava - DPF / FAP / SCR/ CAT. Vrijedna i entuzijastična AC GROUP ekipa u mogućnosti je primijeniti uređaj na mnogo grupacija vozila: OSOBNA (putnička i terenska / 4x4) vozila, KOMBI i DOSTAVNA (laka dostavna) vozila, AUTOBUSI, KAMIONI, RADNI STROJEVI te VILIČARI.


ŠTO JE DPF?

DPF – filter čestica čađe (engl. Diesel Particulate Filter), a  koristi se i oznaka FAP (fran. filtre á particules, engl. Filter Antipollution).

Riječ je o bitnoj komponenti ugrađenoj u ispušni sustav dizelskog motora, čija je zadaća uklanjanje tvrdih čestica i čađe iz ispušnih plinova, koje odlaze u atmosferu i zagađuju okoliš. Čestice se talože u obliku čađe koja nastaje izgaranjem u dizelskom motoru. DPF zaustavlja većinu čađe koja bi inače putovala ispušnim sustavom i izašla u atmosferu. Zaostala količina čađe stvara naslage te zbog toga mora proći proces koji se naziva ‘regeneracija’ da bi se one očistile.

Učinkoviti uređaj i tehnika za čišćenje ispušnih sustava

Upravo iz tog razloga ekipa AC GROUP servisa pojašnjava postupak čišćenja DPF-a u par koraka - vizualni pregled keramičkog saća filtera, test povratnog tlaka (mbar) i protoka (m3/h) prije čišćenja, čišćenje kemijskim sredstvom i kontroliranim hidrauličnim (impulsnim) udarima vode, sušenje toplim zrakom (65 - 150⁰C) i završno mjerenje povratnog tlaka i protoka nakon čišćenja.

Najčešći uzroci kvarova DPF uređaja suvožnja na kratkim relacijama neprikladnim za stvaranje visokih temperatura, a nužnih za pasivnu i aktivnu regeneraciju, neispravnost sustava recirkulacije ispušnih plinova, EGR ventila, neispravnost turbopunjača, propusnost motornog ulja, neispravnost brizgaljki goriva (common rail), neispravnost mjerača protoka zraka i istrošenost motora.

Zbog navedenih razloga, AC GROUP ekipa ima rješenje koje je višestruko povoljnije od same kupnje novog DPF-a. Vrlo bitno je naglasiti prednosti profesionalnog i dubinskog čiščenja. Takvim postupkom nemate gubitak jamstva kod vozila koja su pod tvorničkim jamstvom, troškovi su manji do 90% u usporedbi sa cijenom novog sklopa, dokumentirani / certificirani ispis stanja prije i nakon postupka čišćenja. Radovi se vrše bez rezanja, zavarivanja i gubitka garancije OE proizvođača te, ono danas najbitnije što dečki naglašavaju, da je sam postupak čišćenja 100% ekološki prihvatljiv.

Dekarbonizacija – da bi vaše vozilo 'prodisalo punim plućima'

Druga bitna novina poduzeća AC GROUP je usluga dekarbonizacije motora Vašeg vozila kako bi nanovo „prodisalo“ kao i onog dana kada je izašlo s tvorničke trake. Naime, tvrtka AC GROUP postala je odnedavno službena stanica za nonCarbon postupak čišćenja motora koji je već prepoznat na području cijele Hrvatske, a i šire.

Ljubazno osoblje nas je upoznalo s prednostima dekarbonizacije koju vrše uz pomoć novog uređaja u prostorima poduzeća.

Inovativna NonCarbon metoda čišćenja ugljikovih naslaga predstavlja najefikasniji, ne-invazivan, za okoliš najpogodniji, jednostavan, brz i povoljan način uklanjanja ugljikovih naslaga. Sustav koristi samo demineraliziranu vodu i električnu energiju, bez korištenja kemikalija. Nema štetnih nusprodukata, tragova ni nečistoća što ga čini jedinstvenim sustavom na tržištu. Dovoljno je priključiti Carbon Cleaning uređaj na automobil i, nakon 40 minuta, motor je očišćen od naslaga ugljika pa prolazak na eko-testu ne predstavlja nikakav problem.

Naslage ugljika, koje nastaju na dijelovima motora s unutrašnjim izgaranjem, prisutne su u svakom vozilu na cesti. Ulje, previše obogaćene mješavine goriva ili ono lošije kvalitete, gradski ‘start-stop’ način vožnje, sve to uzrokuje brže nakupljanje ugljika. Tanki sloj ugljika ne bi trebao predstavljati veće probleme, ali ih njegovo nakupljanje može uzrokovati.

Naslage ugljika mogu znatno utjecati na performanse vozila, poput smanjenja snage i okretnog momenta, podrhtavanja motora, učestalo zastajkivanje po hladnom vremenu, povećanu koncentraciju štetnih plinova, kao i na potrošnju goriva. NonCarbon uređaji rade tako da elektrolizom vode stvaraju plinove kisik i vodik koji se onda spajaju u novo gorivo. Korištenjem oxy-hydrogen plina, rizici skladištenja i transporta se eliminiraju jer se mješavina plinova stvara na zahtjev, trenutno na licu mjesta. Oxy-hydrogen plin se može koristiti za čiščenje naslaga ugljika u motoru te time poboljšava rad motora vozila, a pritom se ne stvara ni ugljik ni bilo koja druga otrovna tvar u procesu.

Budući da su ušteda energije i smanjenje ugljika od naročitog interesa u zemljama širom svijeta, Carbon Cleaning inovacija je među najučinkovitijima u zaštiti okoliša i proizvodnji čiste energije. Nakon čišćenja naslaga nonCarbon metodom dolazi do povećanja snage motora, smanjenja emisije ispušnih plinova, manje potrošnje goriva, ali najveće koristi za motor su dugoročne jer ignoriranje naslaga ugljika može uzrokovati kvarove koji zahtijevaju veće i skuplje popravke.

Dezinfekcija ozonom - čišćenje vozila od virusa i bakterija

U doba aktualne virusne prijetnje tvrtka AC GROUP i u tom segmentu ima rješenje.
VISOKOUČINKOVITA DEZINFEKCIJA putničkog prostora u vozilima u borbi protiv virusa, bakterija, plijesni, gljivica, neugodnog mirisa u Vašem vozilu, mirisa plastike, dima cigareta ili slučajno zaostale hrane.
Dezinfekcija ozonom jedini je i učinkovit način potpune dezinfekcije putničke kabine vozila jer je ozon najjači prirodni sterilizator i oksidator. OZON prodire u samu površinsku strukturu materijala te na kemijskoj razini uništava mikroorganizme. Postupak tretiranja vrlo je učinkovit. Njihov uređaj ne koristi nikakve tekućine, filtere ili kemikalije. Postupak je napredan i ekološki vrlo prihvatljiv.

Nakon tretmana ozonom unutrašnjost Vašeg automobila bit će potpuno očišćena od mikroorganizama i neugodnih mirisa te će dugo zadržati ugodnu svježinu. Tretman sterilizacije (O2) ozonom koristi se pri dezinfekciji medicinskih ordinacija, uništava visok postotak bakterija, virusa poput MERS, SARS i SARS-CoV – Corona virusa (COVID-19), H5N1, plijesni i gljivica, no zbog same karakteristike ozona, potrebno je stručno rukovanje profesionalnim uređajem. Uvedite dodatni sloj sigurnosti za putnike u Vašem vozilu!

Navedeni je samo dio noviteta, također osim usluga, tvrtka u ponudi ima trgovinu auto dijelova, specijalizirani SONAX i WÜRTH asortiman (shop), kao i prodaju rabljenih vozila te novih i rabljenih viličara. U sve što nudi osoblje poduzeća AC GROUP možete se uvjeriti i sami, dolaskom na adresu Vilka Novaka 48h ili na linku https://www.ac-group.hr/

Za dogovaranje termina ili dodatne informacije obratite se na tel. 042/731-052 ili mail servisac@ac-group.hr.

d2a008401f9dc5d61b5ebdbb3a487c8e.jpg?v=2

ada78e84a06aff341ec496dd00b528e4.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!