Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
TRŽIŠTE GUMA Kad je najisplativije kupovati nove ljetne gume?
Pixabay.com/Ilustracija

Savjeti

TRŽIŠTE GUMA Kad je najisplativije kupovati nove ljetne gume?

Na hrvatskom tržištu ljetne gume su najjeftinije u rujnu, odnosno krajem ljetne sezone

Dolazi vrijeme promjene ljetnih guma. Od 15. travnja prestaje obveza korištenja zimske opreme u Republici Hrvatskoj. Mnogi od vas će to učiniti, a neki vjerojatno i neće. S obzirom na koronavirus, vozit ćemo se mnogo manje, a samim time mnogi će i čekati s promjenom guma.

Njemački portal Idealo, koji se bavi i komparacijom cijena proizvoda, objavio je da su Njemačkoj ljetne gume najjeftinije u mjesecima kad su najtraženije, dakle u ožujku i travnju, što pobija osnovni ekonomski postulat – kad raste potražnja, rastu i cijene. U odnosu na veljaču, u Njemačkoj se u ožujku na setu guma može uštedjeti prosječno 24 eura.

A kako je u Hrvatskoj? Nazvali smo jednog zastupnika guma u Hrvatskoj, koji nam je rekao da je situacija bitno drukčija. U nas su ljetne gume najjeftinije u rujnu, odnosno krajem ljetne sezone. Trgovcima ostaju zalihe na skladištima, a naši kupci su posebno senzibilizirani na DOT oznake, odnosno ne žele kupovati gume koje su proizvedene godinu prije. Zbog toga ih trgovci u rujnu pa i u listopadu prodaju jeftinije, piše revijahak.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!