Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
VOZAČI, OPREZ! Obveza uključenih dnevnih ili kratkih svjetala danju ne prestaje s ljetnim računanjem vremena
Pixabay.com/Ilustracija

Zakoni i propisi

VOZAČI, OPREZ! Obveza uključenih dnevnih ili kratkih svjetala danju ne prestaje s ljetnim računanjem vremena

S ljetnim računanjem vremena ne prestaje i obveza uključenih dnevnih i kratkih svjetala na automobilima danju. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisao je fiksne datume

Ljetno računanje vremena počinje u noći sa subote (28. ožujka) na nedjelju (29. ožujka) u dva ujutro. Tada ćemo kazaljke na satovima pomaknuti jedan sat naprijed ili ćemo pronaći dugme koje će to učiniti na digitalnim satovima (ako se ne ažuriraju samostalno). Međutim, s ljetnim računanjem vremena ne prestaje i obveza uključenih dnevnih i kratkih svjetala na automobilima danju. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisao je fiksne datume.

Stupanjem na snagu izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 1. kolovoza 2019. godine fiksno je propisano razdoblje u kojem na motornim vozilima moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla – od. 1. studenog do 31. ožujka, stoga ova obveza za vozače motornih vozila traje do utorka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, od srijede 1. travnja možete u dnevnim uvjetima isključiti svjetla, ali ih opet morate uključiti u uvjetima smanjene vidljivosti i noću. Također, motociklisti moraju imati uključena svjetla tijekom cijele godine, piše portal revijahak.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!