Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
ZABRANILA VLADA Zbog koronavirusa otkazan Geneva Motor Show
T.K.

Strah od epidemije

ZABRANILA VLADA Zbog koronavirusa otkazan Geneva Motor Show

Najznačajniji salon automobila na svijetu, Geneva Motor Show, koji je u svom jubilarnom 90. izdanju svoja vrataza novinare trebao otvoriti u utorak 3. ožujka (za građanstvo od 5. do 15. ožujka), otkazan je zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa

Do okazivanja je došlo nakon što je švicarska vlada zabranila javna okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. Švicarska vlada je odluku koja stupa na snagu trenutno o zabrani većih okupljanja donijela u petak ujutro, a na snazi će ostati najmanje do 15. ožujka.

'Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih sudionika je naš i prioritet svih naših izlagača. To je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili velika sredstva da izlažu na Geneva Motor Show-u. Međutim, uvjereni smo da će razumjeti ovu odluku', rekao je Maurice Turrettini, predsjednik organizacijskog odbora salona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Nekoliko dana prije otvaranja manifestacije, izgradnja štandova je gotovo dovršena. Prije tjedan dana, na tiskovnoj konferenciji koja je najavljivala ovogodišnje izdanje salona, nije bilo naznaka da je takva mjera nužna. Situacija se, međutim, promijenila pojavom prvih zaraženih ljudi koronavirusom u Švicarskoj. Švicarske vlasti su donijele odluku o zabrani većih javnih okupljanja i salon je otkazan zbog ove odluke', objavili su organizatori.

'Sada će se morati obaviti demontaža cjelokupne postave salona. Financijske posljedice za sve koji su uključeni u događaj su značajne i morat će ih se procijeniti u narednim tjednima. Jedno je sigurno: ulaznice već kupljene za događaj bit će vraćene. Organizatori će o tome obavijestiti u najkraćem mogućem roku putem svoje web stranice'.

Na salonu se očekivalo u dva tjedna trajanja priredbe oko 500.000 posjetitelja.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!