Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
MNOGO BRŽA PROCEDURA NAPLATE ŠTETE Vlada financira policu osiguranja u slučaju naleta na divljač
T.K.

Dobre vijesti

MNOGO BRŽA PROCEDURA NAPLATE ŠTETE Vlada financira policu osiguranja u slučaju naleta na divljač

Vladinim mjerama smanjit će se i nepotrebno opterećenje pravosudnog sustava uzrokovano velikim brojem sudskih postupaka oko utvrđivanja šteta od naleta vozila na divljač i obeštećenja vozača

Odlukom Vlade Republike Hrvatske financira se polica osiguranja kojom su osigurani vozači motornih vozila od naleta na divljač. S druge pak strane Vlada je ovime omogućila održivost koncesija i zakupa prava lova. Naime, dosadašnjom neujednačenom sudskom praksom i dugotrajnim neizvjesnim postupcima dokazivanja krivnje i potraživanja odštete za popravak vozila, lovoovlaštenici i oštećenici dovedeni su u nezavidan položaj suočeni s visokim odštetama i zateznim kamatama.

Naime, odštete su uglavnom nakon dugog parničenja plaćala lovačka društva i mnoga su zbog toga završila u blokadi. Građani su, s druge strane, gubili mnogo vremena na parničenja.

Zbog toga je Vlada postigla rješenje kroz jedinstvenu policu osiguranja za područje cijele Republike Hrvatske kako bi se omogućila održivost koncesija i zakupa prava lova, ali i nesmetana naplata šteta na motornim vozilima uzrokovanim naletima na divljač, piše portal revijahak.hr.

Ovom policom osiguranja prvenstveno su zahvaćeni vozači motornih vozila koje se kreću cestama diljem Republike Hrvatske. Posljedično, Vladinim mjerama smanjit će se i nepotrebno opterećenje pravosudnog sustava uzrokovano velikim brojem sudskih postupaka oko utvrđivanja šteta od naleta vozila na divljač i obeštećenja vozača. Mjere je predstavila ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!