Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
U TIROLU SE NE ŠALE Ako vam destinacija nije u toj regiji, ne smijete sići s autoceste
Pixabay.com/Ilustracija

OPREZ KROZ AUSTRIJU

U TIROLU SE NE ŠALE Ako vam destinacija nije u toj regiji, ne smijete sići s autoceste

Ne možete li dokazati da vaše putovanje završava upravo u Tirolu čekaju vas kazne i do 60 eura

Dugo se Njemačka i Austrija prepiru, ali odustajanja nema. Guverner austrijske pokrajine Tirol Guenther Platter odlučio je da vozači koji nemaju kao krajnje odredište neko od malih mjesta u toj pokrajini nemaju što raditi na lokalnim cestama i imaju se voziti na autocestama.

Godinama su vozači koji ne želi platiti vinjetu stvarali velike gužve na autocestama (pogotovo tijekom ljetnih i zimskih praznika), a lokalne vlasti su to pratile i donijele navedenu odluku. Tumači se to intervencijama hitnih službi koje ne mogu doći na vrijeme do ljudi koji zahtijevaju takvu pomoć. Zakrčene lokalne ceste onemogućuju brzu reakciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše portal revijahak.hr, ova mjera je važeća sve do 13. travnja 2020. godine. Siđete li s autoceste morat ćete dokazati da je vaša završna destinacija u toj regiji.

Ne možete li dokazati da vaše putovanje završava upravo u Tirolu, policija će vas vratiti na autocestu, a u nekim slučajevima čekaju vas kazne i do 60 eura. Dakle, skijaši pazite, isprintajte si potvrdu hotela ili privatnog smještaj ili zapamtite gdje vam je e-mail s potvrdom u mobitelu…

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!