U Areni Zagreb ovaj vikend međunarodna IWC utrka prvaka

Koliko puta ste do sada potezali van granica Lijepe naše na biste li gledali utrku u kojoj svoje snage odmjeravaju međunarodni prvaci u automobilizmu? Ako si niste mogli priuštiti takav izlet vjerojatno ste putem kojekakvih kablovskih programa, satelitske i Interneta gledali takve utrke u kojima se poznati vozači bore međusobno za titulu najboljeg na jednom ovakvom eventu, prenosi Automotoportal.

Ovakve utrke do sada su vozili brojni velikani Formule 1, WRC-a, NASCAR-a i ostalih automobilističkih grana, a imena poput Sébastiena Loeba, Michaela Schumachera, Colina McRaea, Jensona Butona, Pettera Solberga, Davida Coultharda i Sebastiana Vettela bila su garancija vrhunskog spektakla. Slična utrka ovog se vikenda vozi u zagrebačkoj Areni gdje će snage odmjeriti automobilistički asevi iz Lijepe naše, ali i susjednih država.

Arena Zagreb ovog je vikenda domaćin “International Winners Championshipa” odnosno Međunarodne utrke prvaka za IWC pobjednika 2012. Ovdje je naime riječ o dosada neviđenoj i najvećoj automobilističkoj utrci u regiji.

Našim ovogodišnjim automobilističkim prvacima s brdskih, kružnih i rally natjecanja pridružit će se i oni iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Srbije, Makedonije, Italije, Njemačke, Turske, Mađarske i Slovačke, pa ćemo tako za upravljačima Fiat Grande Punta , Renault Clija Cup, KTM-a X-Bow i Audija R8 uz naše Niku Pulića, Juraja Šebalja, Nenada Lončarića, Viliama Prodana i Gorana Sertića na utrci nastupiti i Piero Longhi i Luca Rossetti iz Italije, Felix Pailer iz Austrije, Raffael Sulzinger iz Njemačke, Pavel Valoušek iz Slovačke i Laszlo Szasz iz Mađarske i mnogi drugi.

Od naših vozača onaj s najvećim iskustvom na takvom eventu definitivno je Niko Pulić koji je svoju vještinu u ovakvoj eliminaciji iskušao čak tri put ai to u Bolonji, Monzi i Stuttgartu. Za kružnu stazu dužine 400 metara zadužen je AK Delta, a na njoj će se osim hrvatskog prvaka birati i onaj međunarodni.

Cijeli spektakl počinje 08. prosinca već u 15 sati kada su na rasporedu kvalifikacijske utrke za nacionalni junior kup koje će među ostalim voziti nedavni pobjednik Suzuki Swift kupa Nikola Belohradski, ali i Ivan Pulić, Filip Magdić, Hrvoje Čikor, Kristijan Habulin i ostali hrvatski juniori.

Nakon toga su na rasporedu kvalifikacije za nacionalni kup, te onaj međunarodni. Svečano otvaranje natjecanja i prvi dvoboji u finalnoj konkurenciji na rasporedu su poslije 18 sati, a oktanski spektakl trebao bi potrajati do dugo u noć.

Karte za ovaj oktanski spektakl moguće je kupiti putem Eventima te na blagajnama Arene Zagreb i to po cijenama od 80. 110. i 150 kuna ovisno o dijelu tribina na kojem želite sjediti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije