Radnicima slobodni vikendi

Porscheovi djelatnici od sada će vikende moći provoditi sa svojim obiteljima. Nije da to do sada nisu mogli činiti, no sada će imati znatno više vremena jer je vodstvo branda iz Stuttgarta odlučilo ukinuti radne vikende kako bi uštedjelo novac, piše Automotoportal.hr.

Lani je Fiat zaposlenike slao na prisilni godišnji ne bi li ušićario koju kunu, a sličnu metodu sada će primijeniti i Porsche koji se odrekao rada vikendima ne bi li u svojoj blagajni zadržao što više novca.

Prestanak proizvodnje za vrijeme vikenda konkretno se odnosi na djelatnike koji sklapaju modele Boxster, Cayman i Carrera u Zuffenhausenu budući da kupci paš ne stoje u redovima kako bi kupili spomenute automobile.

S pet dnevnim radnim tjednom Porsche starta početkom sljedeće godine, a lako je moguće da i radni dan bude s osam sati skraćen na sedam satno radno vrijeme. Druga Porscheova tvornica (ona u Leipzigu) neće uvoditi takav radni režim, već će i dalje raditi i subotom u dvije smjene ne bi li svi na vrijeme dobili svoj Cayenne, a uskoro i Macan koji se nagodinu počinje proizvoditi ondje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije