Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
OVAJ VIKEND NAJVEĆE GUŽVE u smjeru unutrašnjosti
Igor Kralj/PIXSELL

HAK-ova prometna prognoza

OVAJ VIKEND NAJVEĆE GUŽVE u smjeru unutrašnjosti

Najveće gužve očekujemo u petak 30. kolovoza i subotu, 31. kolovoza, tijekom cijelog dana, te u nedjelju, 1. rujna, osobito tijekom poslijepodnevnih sati

Ovaj i sljedeći vikend mnogi domaći građani vraćat će se s ljetnih odredišta svojim kućama kako bi se pripremili za početak školske godine koji je ove godine u ponedjeljak, 9. rujna. Osim domaćih građana, mnogi će stranci krenuti prema svojim matičnim državama. Gužve će se stvarati, u blizini trgovačkih centara u gradovima, osim na cestama prema unutrašnjosti ili zapadnoeuropskim državama.

Najveće gužve očekujemo u petak, 30. kolovoza i subotu, 31. kolovoza, tijekom cijelog dana, te u nedjelju, 1. rujna osobito tijekom poslijepodnevnih sati. Najgušći promet bit će u smjeru unutrašnjosti, a zastoji i vožnja u koloni bit će izraženi na sljedećim dionicama:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;
- naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;
- A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;
- Istarski ipsilon prema GP Kaštel i Plovanija;
- na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta (očekuju se kolone u smjeru obale);
- u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;
- na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Prema najavama pojedinih dnevnih tiskovina zbog štrajka motociklista ovog vikenda možemo očekivati probleme u prometu na pojedinim naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama pa to treba uzet u obzir prilikom planiranja putovanja.

Informativni centar Hrvatskog autokluba na svojim će internetskim stranicama o stanju u prometu imati sve dostupne informacije o trenutnom odvijanju prometa na pojedinim dionicama cesta, piše revijahak.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!