Prve slike nove Škode Octavie

Snimanje promidžbenih materijala vrlo je važan dio marketinga svakog branda. Za taj posao auto brandovi obični biraju lokacije na kojima će njihovi automobili izazvati najmanje znatiželjnih pogleda.

Tako europski proizvođači nerijetko odlaze na egzotična i daleka mjesta gdje je njihov brand slabo zastupljen pa novitet neće biti prepoznat i automatski razotkriven. Škoda je tako novu Octaviju otpremila u Čile gdje je ona na njenu žalost ipak razotkrivena tijekom snimanja promo fotografija, piše Automotoportal.hr.

Špijunke koje gledate prve su fotografije nemaskirane Octavije treće generacije nastale prekjučer u Santiagu. Koliko je god Škoda slabo poznata u Čileu nova Octavija nije mogla promaknuti poznavatelju automobila.

Vrlo brzo špijunke limuzinske i karavanske izvedbe nove Octavije pojavile su se na Internetu. Sada definitivno možemo reći kako je izgled ovog noviteta značajno inspiriran konceptom VisionD.

No nije samo izgled novina na Octaviji. Ona je sada zasnovana na novoj platformi posuđenoj od Volkswagena koju dijeli i s novim VW Golfom, Audijem A3 i Seat Leonom. To Octaviju čini modernijom od aktualnog Passata koji je ipak glavni Volkswagenov igrač u ovoj klasi.

Octavija je narasla u odnosu na još uvijek aktualni model, no to joj nije povećalo masu neo je ona i lakša od prethodnice. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno nju će pokretati aktualna Volkswagenova gama motora među kojima će se naći o onaj 1.4-litreni TSI sa 140 KS i sustavom deaktivacije cilindara.

Osnovni model Octavije pokretat će 1.2-litreni TSI sa 105 KS, dok će u ponudi biti i 1.6, te 2.0-litreni TDI motori sa 105 i 150 konjskih snaga. Spomenuta paleta bit će uparena s klasičnim i DSG mjenjačima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije