Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
HAK OBJAVIO gdje se očekuju najveće gužve ovog vikenda
Žarko Bašić/PIXSELL

Strpljivo u prometu!

HAK OBJAVIO gdje se očekuju najveće gužve ovog vikenda

Gužve će biti i u trajektnim pristaništima prema otocima Cresu, Rabu, Pagu, kao i u trajektnim lukama Zadru i Splitu te u turističkim središtima na našoj obali

U Češkoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj počinju ljetni praznici i veliki broj turista krenut će prema Hrvatskoj gdje se tradicionalno odmaraju, javlja HAK.

U njihovoj prometnoj prognozi stoji da će danas biti gužve u smjeru istoka, posebice na graničnim prijelazima sa Slovenijom te na autocesti A3 Bregana-Lipovac. U poslijepodnevnim satima jača promet u smjeru mora s čekanjima na naplatnoj postaji Lučko (od 14 do 19 sati) te na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Tijekom subote, 6. srpnja, očekuju nas cjelodnevne gužve na svim cestovnim pravcima prema moru, a najveći pritisak vozila i najgušći promet očekuje se već od ranih jutarnjih sati (od 4 do 16 sati).

U nedjelju 7. srpnja cijelog dana očekujemo gust promet (osobito od 6 do 14 sati), uglavnom u smjeru unutrašnjosti i zapadnoeuropskih država. Iako nije dio vikenda, u ponedjeljak, 8. srpnja, tijekom cijelog dana očekujemo pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima – navodi HAK.

Najgušći promet očekuje se na zagrebačkoj obilaznici A3 iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, na autocestama A1 Zagreb – Split – Ploče i A6 Rijeka – Zagreb, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Kaštel, Rupa, Pasjak), s Mađarskom (Goričan), sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Županja, Metković) te Crnom Gorom (Karasovići).

Gužve će biti i u trajektnim pristaništima prema otocima Cresu, Rabu, Pagu, kao i u trajektnim lukama Zadru i Splitu te u turističkim središtima na našoj obali.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!