Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
MATE RIMAC: 'Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku'
Igor Kralj/PIXSELL

SASTANAK U SVETOJ NEDJELJI

MATE RIMAC: 'Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku'

Hyundai grupa objavila je u svibnju da će u tvrtku Rimac Automobili uložiti 80 milijuna eura

Nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića, ministara Zdravka MarićaDarka HorvataGabrijele ŽalacMarka Pavića i Blaženke Divjak, lokalnih dužnosnika, izvršnog dopredsjednika za proizvode i strategiju Hyundaija Thomas Schemera, zamjenika predsjednika izvršenog odbora Porschea Lutza Meschkea te osnivača i direktora tvrtke Rimac Automobili Mate Rimca koji se prošlog petka održao u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedjelji, Schemera je rekao da ga je ohrabrila podrška koju je Vlada Republike Hrvatske dala partnerstvu Hyundaija i Rimca, piše portal jutarnji.hr.

'Dodatno ćemo ojačati naše strateško partnerstvo kako bi smo nastavili razvijati vozila na struju visokih performansi i prototipove vozila na struju koji umjesto baterija koriste elektrokemijske ćelije za sve brendove Hyundai grupe', rekao je Schemera.

'Da bi bili atraktivni proizvođačima i dobavljačima u automobilskoj industriji, Hrvatska mora razviti komparativnu prednost u odnosu na druge zemlje. Tvrtka Rimac Automobili želi doprinijeti privlačenju investitora u Hrvatsku i naša je uloga ukazivati na potrebe i očekivanja automobilske industrije', rekao je Rimac.

'Poticajno je to što naši dioničari potiču ovu inicijativu. Činjenica da su se pridružili ovom događaju dokazuje snagu strateškog partnerstva Rimca i Hyundai grupe koje je fokusirano na suradnju pri razvoju tehnologija koje će usmjeriti novu automobilsku industriju.'

Hyundai grupa objavila je u svibnju da će u tvrtku Rimac Automobili uložiti 80 milijuna eura jer žele biti vodeći u tržišnom segmentu vozila na struju visokih performansi.

Rimac je ovu objavu na Hyundaijevoj internetskoj stranici objavio na svom Facebook profilu uz riječi: 'Hyundai službeno podržava inicijativu da dovedemo automobilsku industriju u Hrvatsku. Nadam se da će ova prilika biti iskorištena.'

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!