Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Koji auti imaju najmanje padova na tehničkim pregledima u Hrvatskoj?
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Automobili stari tri godine

Koji auti imaju najmanje padova na tehničkim pregledima u Hrvatskoj?

Broj pregledanih vozila pokazuje da je našem tržištu najpopularniji Volkswagen, a među trogodišnjacima slijede Renault, Opel, Škoda...

Nakon tri godine vlasništva automobila u prosjeku prijeđete oko 45.000 kilometara, a jamstveni rokovi polako kopne (uz izuzetak onih koji nude duža jamstva, besplatno ili uz nadoplatu). Automobili su još u cvijetu mladosti, ali iz njih je ipak respektabilna eksploatacija.

Zanimalo nas je kako trogodišnjaci prolaze na tehničkim pregledima u Hrvatskoj i dobili smo zanimljive rezultate, piše portal revijahak.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na vrhu poretka je Mazda. Samo 1.54% automobila te marke nije prošlo na tehničkom pregledu, odnosno kod njih je zabilježen jedan od nedostataka. Odmah iza Mazde je njemačka premium trojka BMW, Audi i Mercedes-Benz, a niz nastavljaju ‘Japanci’ (Nissan, Suzuki te Toyota) te jedan ‘Nijemac’ (Volkswagen).

Najviše padova na tehničkom pregledu kod tri godine starih automobila imaju Fiat (6.44%), Dacia (5.70%) i Smart (5.43%).

Naravno, dio ovih padova može biti uzrokovan i nemarom vlasnika, ali ovo su svakako zanimljivi indikatori jer se na tehničkom pregledu prati ispravnost ključnih sustava automobila (uređaja za upravljanje, ovjesa, svjetala…).

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!