Fiat gasi Lanciju

Dok se s jedne strane širi na američki kontinent s druge strane Fiat smanjuje troškove ne bi li opstao u ova krizna vremena. Jedna od mjera štednje bit će i gašenje Lancije koje je najavio Fiatov šef Sergio Marchionne.

Dok drugi brandovi gase natjecateljske programe i tvornice ne bi li uštedjeli novac Fiat gasi cijeli jedan brand. Dobro pogledajte svaku Lanciju koja prođe pored vas jer ih uskoro nećete često gledati.Pogotovo nakon što Fiat zauvijek ugasi ovaj legendarni brand koji je nekada žario i palio relijaškim natjecanjima širom zemaljske kugle.

Fiat je navodno ove godine izgubio više od 5.2 milijarde kuna stoga nije ni čudno kako Talijani na sve načine pokušavaju popuniti rupe u proračunu koji nalikuje na švicarski sir. Najveća žrtva takvog stanja je Lancia kojoj prijeti gašenje nakon 107 godina postojanja.

Fiat se nada kako će gašenjem ovog branda i daljnjim smanjivanjem troškova na polju razvoja automobila uspjeti popraviti katastrofalnu financijsku situaciju koja ga sve više guši. Koji je sljedeći Fiatov potez i gdje slijede daljnji rezovi saznat ćemo uskoro, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije