Žene vole redovito servisirane aute

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene nisu impresionirane ubrzanjima i samom brzinom automobila. Zapravo, više ih zanima redna servisna knjižica.

Prema novoj studiji ICM-a urađenom na uzorku od 2017 osoba, a po nalogu Kwik Fit Grupe, najvećeg britanskog lanca servisa (više od 670 objekata i 200 mobilnih službi), polovina ženskih ispitanika (52 posto) koja obraća pažnju na partnerov automobil navodi da su najviše impresionirane onim muškarcima koji redovno servisiraju svoje automobile.

Samo pet posto žena je reklo da ih je impresionirala brzina, dok je 12 posto izjavilo da je to vrijednost, odnosno cijena automobilaAko muškarci koriste svoj automobil kako bi impresionirali žensku populaciju, trebali bi više vremena provesti s usisivačem nego u poliranju i pranju.

Naime, higijena unutrašnjosti je ključni prioritet za nježniji spol koji traži partnera jer je 14 posto žena izjavilo da je čist interijer glavni faktor na automobilu. S druge strane, kod samo četiri posto žena, čist eksterijer je važan faktor.

Kako žene vozači stare, tako su sve više impresionirane stavkama poput očuvanosti i razine održavanja automobila, uz sigurnosne sustave kao bitan faktor, dok brzina sve više ostaje po strani.

Dvije trećine (64 posto) žena starosti preko 45 godina biva impresionirano očuvanim automobilima, naspram trećine (31 posto) žena starosti ispod 35 godina. Samo dva posto žena preko 45 godina je impresionirano brzim automobilima, dok taj postotak iznosi 11 posto kod žena starosti ispod 35 godina.

Roger Griggs, direktor komunikacija Kwik Fit Grupe, kaže kako moderna tehnologija znači da su automobili danas brži i snažniji nego ikada, ali ograničenja brzine i ekološka svijest znače da se može zaraditi veće poštovanje kod suprotnog spola ako je automobil čist i redovno održavan.

Čini se da žene određene starosne dobi stavljaju održavanje ispred brzine, pa čak i cijene automobila. S druge strane, svaki muškarac koji se vozi u nečemu što šalje poruku “previše samouvjeren u svoj ego” može smatrati da će imati manje šanse kod suprotnog spola.

Gotovo jednoglasna odluka svih ispitanica je da je siguran, pouzdan automobil impresivniji od brzog, skupog, pa čak i čistog automobila. Svaki muškarac-vozač, koji nije imao uspjeha kod žena nakon tuniranja motora ili ovjesa, neka proba redovno servisirati automobil i vidjeti će hoće li mu to možda upaliti, prenosi SlobodnaDalmacija.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije