Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Automobilski div otvara tvornicu u Hrvatskoj? Proizvodili bi se gotovi automobili, a zna se i njena lokacija
Pixabay.com

Hyundai dolazi u Varaždin?

Automobilski div otvara tvornicu u Hrvatskoj? Proizvodili bi se gotovi automobili, a zna se i njena lokacija

Hyundai se interesira za ulaganje i mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj

Južnokorejski automobilski div Hyundai razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj, potvrđeno je iz Vladinih krugova za Novac.hr. Hyundai se, navodno, interesira za ulaganja, tako da su već dva mjeseca u tijeku razgovori o mogućim investicijama.

Kao lokaciju Hyundai bi po svemu sudeći izabrao područje Varaždina. Iako se ne zna vrijednost moguće investicije, navodno se ne bi proizvodili samo dijelovi, već cijeli, gotovi automobili, prenosi portal Net.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvaranje radnih mjesta i jačanje izvoza

Kako piše Novac.hr, u slučaju da se Hyundai doista i odluči na investiciju, za Hrvatsku bi to značilo otvaranje velikog broja novih radnih mjesta i jačanje izvoza.

Jedan od Vladinih ciljeva je privlačenje automobilske industrije u Hrvatsku u kojoj već postoje tvrtke koje proizvode dijelove za svjetsku autoindustriju, kao i proizvodnja električnih automobila.

Prema službenim podacima, hrvatska autoindustrija zapošljava 2861 radnika koji imaju prosječnu bruto plaću u visini od 1073 eura. U pitanju je izvozno orijentirana industrijska grana, čiji je udio u hrvatskom izvozu 4,7 posto.

Cilj Vlade reindustrijalizacija zemlje

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je cilj Vlade potaknuti reindustrijalizaciju zemlje.

'U ovom trenutku u Hrvatsku mamimo desetak investitora koji su dosad Hrvatsku zaobilazili', rekao je Horvat nadodavši da uglavnom ciljaju ulagače iz automobilske industrije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!