Ford unutrašnjost automobila mjeri ping pong lopticama

Jeste li se ikada pitali kako proizvođači automobila mjere količinu prostora unutar putničke kabine svojih automobila?

Kako bi osigurali istu razinu kvalitete svojih automobila i izmjerili njihove različite parametre proizvođači automobila nerijetko se oslanjaju na različite znanstvene metode. Jedan od načina na koji se ispituje kvaliteta unutrašnjosti je robot koji testira kvalitetu materijala, udobnost, ergonomiju i osjet na dodir čime je iz jednadžbe izbačen ljudski faktor.

I dok to djeluje relativno jednostavno, izračunati volumen putničke kabine nekog automobila može biti pravi problem pogotovo kada ona u sebi sadrži različite oblike i površine. Ford je tome doskočio ping pong lopticama kojima može precizno odrediti obujam putničke kabine automobila.

Vjerovali ili ne ping pong loptice precizan su alat kojim Fordovi stručnjaci mjere volumen unutrašnjosti svojih automobila. Jedna ping pong loptica zauzima prostor od otprilike 0.032774 litre.

Uzmemo li u obzir da u novu Ford Kugu stane oko 60.000 ping pong loptica ispada da je obujam putničkog prostora u ovom crossoveru jednak 1.966 litara. Ova metoda posebno je precizna zato što ping pong loptice mogu ući u pretince u vratima, centralnoj konzoli ili središnjem grebenu i tako dati točan podatak o prostoru koji određeni automobil skriva unutar putničke kabine.

Ping pong loptice tako daju znatno preciznije mjere obujma putničke kabine nego li tradicionalne metode mjerenja, a Fordovi stručnjaci našli su način i kako izračunati količinu prostora koja ostaje između svake ping pong loptice.

I dok se nekima napuniti automobil velikom količinom ping pong loptica čini kao idealna spačka kolegi na poslu ili prijatelju, Ford ovu metodu koristi kako bi otkrio točni volumen putničkih kabina svojih automobila, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije