Gužve na svim cestama prema moru, kod Lučkog kolona 10 km

Novi ljetni vikend već od ranog jutra obilježen je prilično gustim prometom na svim značajnijim cestovnim pravcima prema moru.

Zbog lakše prometne nesreće u smjeru Zagreba, u tunelu Brinje na dionici autoceste A1, Otočac-Brinje, promet ide otežano jednim prometnim trakom, javlja HAK. Na Istarskom ipsilonu, kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija duga je oko 4km.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog gustog promet, povremeno dolazi do zastoja na čvoru Oštrovica, na izlasku s autoceste u smjeru otoka Krka i Crikvenice.

Na naplatnim postajama Sveta Helena, Zaprešić, Ivanja Reka i Lučko, kao i na gotovo svim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, u trajektnim lukama i pristaništima, a posebice na dionici autoceste A1 od čvora Lučko u smjeru Bosiljeva stvaraju se od jutros kolone vozila.

Na Lučkom je kolona vozila koji pristižu sa zapada duga 10 kilometara, a ništa nije bolje stanje niti na istočnoj zagrebačkoj obilaznici za prilaz naplatnim postajama prema moru. Čeka se u prosjeku 20 minuta.

Hrvatski auto-klub upozorava na poteškoće u prometu, moguće zastoje i vožnju u koloni. Gust promet očekuje se i duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Zbog prometne nesreće i gustog prometa u na Jadranskoj magistrali (D8) između Novog Vinodolskog i Klenovice u mjestu Povile, promet ide otežano.


HAK
podsjeća i na zabranu prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije