Rimac nastavlja s predstavljanjem svojeg sportaša

Ono što je Villa Di Este za Italiju ili Top Marques za Monaco to je Salon Privé za Veliku Britaniju. Izložba/vrtna zabava za bogate na kojoj se mogu vidjeti svi svjetski super automobili koji trenutno nešto znače po sedmi će se puta zaredom održati u Syon Parku od 05. do 07. rujna.

Ondje će se uz brojne Ferrarije, Lamborghinije, Bugattije i ine sportske automobile pojaviti i električni Concept One našeg Mate Rimca.

Tvrtka iz Svete Nedelje ondje će se pojaviti ne bi li stanovnicima Londona, ali i ostalim imućnim Britancima predstavila svoj električni sportaš sa 1.088 KS i 1.600 Nm okretnog momenta.

Već i ptice na granama znaju kako Concept One zahvaljujući toj brutalnoj snazi do stotke dolazi za 2.8 s, dok je njegova maksimalna brzina zaustavljena na 305 km/h.

Ako se bojite da bi takva snaga njegove baterije mogla isprazniti prije nego što i krenete iz svoje garaže straha nema jer Concept One barata s autonomijom od 600 km.

Rimac Automobili planira proizvesti 88 primjeraka ovog električnog sportaša od kojih će svaki koštati nešto više od 6.1 milijun kuna.

Kako će se Concept One proizvoditi ručno godišnje će iz hale u Svetoj Nedelji izaći 10 do 15 jedinica ove električne jurilice.

Mate Rimac već prima narudžbe za Concept One koji će svojim vlasnicima na kućnu adresu krenuti stizati već sljedeće godine, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije