Najveća tvornica motora u svijetu

Volkswagenova tvornica u Salzgitteru jedna je od najvećih tvornica motora u svijetu. Na površini od 2.800.000 kvadratnih metara dnevno se proizvede 7.000 benzinskih i dizelskih agregata u više od 370 varijanti.

Ti motori koriste se u mnogobrojnim modelima marke Volkswagen poput Golfa, Tourana, Passata i Pola, ali i u Volkswagenovim gospodarskim vozilima, te Seatovim i Škodinim modelima. Salzgitter proizvode i motori za Phaeton i Touareg, ali i Audi A8, Porsche Cayenne i Bugatti Veyron…

U Volkswagenovoj tvornici Salzgitter proizveden je 50-milijunti motor. Jubilarni agregat tamo proizveden je TDI serije EA 288 iz modularnog dizelskog sustava koji će se ubuduće koristiti za sve marke.

Da Volkswagen i dalje ozbiljno računa na ovu lokaciju kao jednu od svojih najbitnijih dijelova koncerna govori i investicija od 6.2 milijarde kuna koliko će brand iz Wolfsburga u nju uložiti do 2016. godine.

Ove godine Volkswagen će upravo zahvaljujući tom postrojenju lansirati dva nova motora MDB sustava. Ovi modularni dizelaši prvu primjenu će imati u novoj generaciji Golfa koja će biti otkrivena krajem tekuće godine.

Ti TDI motori nove generacije odlikuju se učinkovitošću i očuvanjem okoliša što je vidljivo iz čak 45% manje emisije CO2, 16% više snage i 26% više okretnog momenta, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije