dnevna svjetla

VOZAČI, PAŽNJA Evo do kad smo obavezni imati upaljena svjetla na vozilima

Uzmimo u obzir sigurnost na cestama i prilagodimo svoje vozačke navike pravilima - jer sigurnost uvijek dolazi prva!

– Obavezno paljenje svjetala na automobilima na cestama u Hrvatskoj traje do 31. ožujka, upozoravaju iz relevantnih institucija. Ova mjera, koja je u skladu s europskim standardima, ima za cilj povećati sigurnost u prometu, posebno u uvjetima smanjene vidljivosti, kao što su magla, kiša ili sumrak.

Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Hrvatskim auto-klubom (HAK) podsjeća vozače da je pravilno korištenje svjetala na cesti od vitalne važnosti za prevenciju prometnih nesreća. Ova obaveza odnosi se na sva motorna vozila, uključujući osobna vozila, motocikle, kamione i autobuse, bez obzira na uvjete vožnje.

Dok se datum kada prestaje obaveza paljenja svjetala približava, vozači se pozivaju na dosljedno pridržavanje ovog propisa radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Osim toga, upravljanje vozilom s upaljenim svjetlima često može biti ključni faktor u sprječavanju prometnih nesreća te osiguranju sigurnog putovanja za sve.

Za više informacija o pravilima vožnje, ovezama poput upaljenih svjetala i mijenjanja guma te prometnoj sigurnosti, vozači se mogu obratiti lokalnim prometnim službama ili posjetiti službene stranice Hrvatskog auto-kluba.

Uzmimo u obzir sigurnost na cestama i prilagodimo svoje vozačke navike pravilima – jer sigurnost uvijek dolazi prva!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije