Kazna za neistaknutu naljepnicu tehničkog pregleda

Odredbama članka 256. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08., 48/10., i 74/11.) je propisano da se rok važenja redovitog tehničkog pregleda označava posebnim znakom (naljepnicom) koja se postavlja na prednjoj strani motornog vozila, odnosno na stražnjoj strani priključnog vozila.

Temeljem članka 22. Pravilnika o tehničkim pregledima vozila (NN br. 148/08., i 36/10), nadzornik tehničke ispravnosti vozila dužan je nakon obavljanja tehničkog pregleda na kojem je vozilo ispravno, skinuti s vozila staru i postaviti novu naljepnicu.

Naljepnica se postavlja na vjetrobransko staklo s unutarnje strane u gornji desni kut, a ako zbog veličine vozila to nije moguće onda u donji desni kut.

Kod motornih vozila bez vjetrobrana naljepnica se postavlja na prednjom desnom kraju vozila, a kod priključnih vozila na stražnjem kraju vozila, pokraj registracijske pločice.

Novčanom kaznom od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako nema istaknutu naljepnicu s označenim rokom valjanosti tehničkog pregleda.

Zato, ako ste izgubili ili oštetili naljepnicu možete nabaviti novu odlaskom u bilo koju stanicu za tehnički pregled u kojoj treba predočiti samo prometnu knjižicu vozila kojom se dokazuje da vozilu tehnički pregled još uvijek vrijedi, te za novu naljepnicu platiti 8,47 kuna.

Izvor: mup.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije