Senzacionalna pobjeda Maldonada za slavlje Williamsa nakon 8 godina!

Luda sezona Formule 1 nastavljena je istim tempom i u 5. utrci na stazi Catalunya u Barceloni. Dobili smo prvi puta nakon 1983. godine i petog različitog pobjednika na otvaranju sezone, te petu različitu momčad koja je slavila u ovoj sezoni.

Senzacionalni pobjednik Velike nagrade Španjolske je 27-godišnji Venezuelanac Pastor Maldonado u bolidu Williamsa.

U svojoj drugoj sezoni u Svjetskom prvenstvu Formule 1 Maldonado je potvrdio pole-position sa starta te uspio trijumfirati ispred Španjolca Fernanda Alonsa u Ferrariju, te Lotusova Finca Kimija Räikkönena.

Na samom startu prije prvog zavoja Maldonada je uspio prestići Alonso, no prvu je poziciju Venezuelanac vratio u 12. krugu kada je Španjolac u Ferrariju prvi puta otišao u boks.

Britanac Lewis Hamilton, koji je zbog kazne morao startati sa začelja, a pole-position bio prisiljen prepustiti Maldonadu, već se u prvih 10-tak krugova probio do 12. mjesta, a na koncu je bio osmi ispred momčadskog kolege Jensona Buttona.

Iza trećeplasiranog Räikkönena smjesto se i drugi bolid Lotusa, onaj Romaina Grosjeana, dok je branitelj naslova, Nijemac Sebastian Vettel, u Red Bullu utrku završio na 6. poziciji. Između njih odlično peto mjesto zauzeo je Kamui Kobayashi u Sauberu.

Više možete pročitati na Autoklub.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije